Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Suikast plânı

Seçim öncesi bazı şeyler bekleniyordu.. Ama sanırım bu olay geri tepti.

Kuşkular PKK"nın şahinler kanadı üzerinde yoğunlaşıyor. Saldırının zamanlaması, mekan seçimi ve şekli dikkat çekici.. Hedefte sanki toplum var. Korku ve umutsuzluk yaymak, seçimlere gölge düşürmek, ortamı germek istiyorlar.

Böyle bir şey Ergenekon ve PKK"nın şahinler kanadının ortak yapımı olabilir..

Karadeniz bölgesinde, yakın plandan Erdoğan"ın konvoyunda bir polis eskortuna saldırılıyor. Uzaktan ateş etmekle kalmıyor, el bombası da kullanıyorlar.

Tehdit, cesaret, kararlılık ve güç gösterisi de var bunun içinde..

Laden olayının ardından böyle bir şeyin ortaya çıkması, terör konusunda hassas olan toplumda, bu eylemi gerçekleştirenlerin beklentilerinin aksine bir sonuç doğurdu..

Bu saldırı bana kalırsa BDP"yi vurdu önce.. Erdoğan ise kararlı, cesur, dindar duruşu ile puan topladı. Mazlum duruma düşmesi, onun elini daha da güçlendirdi. Hatta, Erdoğan hükümetine, terörle mücadele konusunda hem içeride ve hem de dışarıda bir fırsat sundu..

MHP"nin, iktidarın PKK ile canciğer kuzu sarması olduğu iddialarını boşa çıkarttı. Aynı şekilde bu durum CHP açısından da bir talihsizlik olarak görülebilir..

Yani bu saldırı CHP, MHP ve BDP"yi vurdu. Onların iddiaları ve taleplerinin ciddiyetinin ve safiyetinin tartışılmasına zemin hazırladı..

Herkesin çok dikkatli olması gerek. Bu eylemlerin arkası gelebilir.. MOSSAD bu ortamı değerlendirmek isteyebilir..

Erdoğan"ın ilk açıklaması, Özal suikastı sonrası Özal"ın söylediklerini hatırlatıyordu. Erdoğan "Allah"ın verdiği canı, Ondan başka kimsenin almaya gücü yetmez" derken, aslında Hz. Ali (RA)"nın şu sözlerine gönderme yapıyordu sanki: "Ecelim ömrümün kefilidir".. Ecel gelmeden kim kimin canını alabilir ki! O vakit geldikten sonra kim kalabilir ki ayakta?..

Bana kalırsa bu tür saldırılar Erdoğan"ı daha dindar yapacak ve toplum daha dindar bir çizgiye yönelecektir..

Zor oyunu bozar. Bu tezgahın sahipleri, bu kanlı oyunun nasıl geri teptiğini görmeleri için sanırım fazla beklemeyeceklerdir..

Saldırganlar sağ olarak ele geçirilirse, bu işin arkasındaki güçler daha net bir şekilde deşifre edilecektir. Sağ ele geçirilmeseler bile istihbarat kaynaklarının ulaştıkları bilgiler çerçevesinde önümüzdeki günlerde belli noktalara ani ve seri operasyonlar düzenlenebilir..

Bu saldırı doğrudan Erdoğan"a da yönelik olabilirdi. Belki de öyleydi. Zaten bu saldırı Erdoğan"a yönelik suikast planlarının ilki olmadığı gibi, sonuncusu da olmasa gerekir..

Bu saldırı, bir savaş ilanı, bir meydan okuma anlamına da geliyor aslında.. Bu sadece PKK"nın AK Parti ve Erdoğan"a karşı bir meydan okuması değil, PKK"nın şahinler ve güvercinler arasında da bir liderlik, politika ayrılığının ifadesi olarak değerlendirilebilir.

Bu durumda, Erdoğan ve hükümetin bu olay karşısındaki tepkisi kadar, KCK, BDP ve bağımsız adayların bu olaylara tepkisinin yönü ve şekli de önemli..

Ve bundan daha da önemlisi, bundan bir adım sonrasında olacak olanlara dikkat etmek gerek..

Birileri düğmeye basmışsa, Türkiye"nin dört bir yanında benzer saldırılar olabilir.. Özellikle büyük şehirlere dikkat etmek gerek.

Bu arada PKK"nın şahinleri, içeride güvercinlere karşı bir operasyon düzenleyip, suçunu başkalarına yıkmak istemeleri de mümkün.. Ortalığı karıştırmak isteyenler, CHP ve MHP"ye de saldırabilirler.. Alevi dedelerine de saldırılar olabilir. Herkesin, hepimizin dikkatli olması gerek..

Bana kalırsa bu suikast planı, beklentilerin tam tersi bir şekilde sonuçlanacak. Türk ve Kürt Ergenekonu ve onların bağlantılı oldukları örgütler üzerinde istihbarat faaliyetleri yoğunlaşacak ve bu iki yapı arasındaki derin ilişkiler, bunların uluslararası uzantıları, içerideki uzantıları deşifre edilecek.. Bu durum kendi tabanlarında da şok etkisi yapabilir.. Bu örgütlere yardım eden yabancı ülkeler ve istihbarat örgütlerine karşı Ankara"nın tavrı sertleşebilir.. Laden olayından hemen sonra terör konusundaki uluslararası hassasiyet, Ankara"nın Batı karşısında elini güçlendirebilir..

Hükümet, yeni sorunlar yaşanmadan bu işin faillerini, azmettiricilerini deşifre etmek zorundadır.

Şimdi top hükümette..

Selâm ve dua ile.
 
AKİT

Bu yazı toplam 1964 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar