Siyonistleri Çıldırtan Diziye Çifte Ödül

Siyonistleri Çıldırtan Diziye Çifte Ödül

TRT 1'de yayınlanan ve terör devleti İsrail'in Gazze saldırılarını konu alan “Ayrılık” dizisine iki ödül geliyor.

Dizide yer alan, İsrail askerlerinin silahsız çocuklara ateş açması ve Filistinlilerin kurşuna dizilmesi sahneleri, Yahudi cephesini adeta çıldırtırken, TRT'ye, dizi senaristine ve yönetmenine destek yağıyor. Diziyi GAP Gazeteciler Birliği yıl sonunda düzenlenecek olan "2009 GAP Oscarları"na aday gösterirken, Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu da "Filistin'e duyarlılık ödülü" vermeyi kararlaştırdı.
GAP OSCARLARINA ADAY OLDU
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Vakit'e yaptığı açıklamada, "Her yıl düzenli olarak yaptığımız GAP Oscarları ödül töreninde 'yılın en iyi senaryosuna sahip dizisi' dalında 'Ayrılık' dizisini aday gösteriyoruz. Dizi, tarihi gerçekleri ortaya koymuş ve Filistinli kardeşlerimize uygulanan yok etme harekâtını gözler önüne sermiştir. Bundan rahatsız olan Siyonist lobi ise linç kampanyası başlatmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki; özgür düşüncelere ve gerçeklere pranga vurulamaz. Güç odaklarının diziye yönelik başlattıkları baskıyı şiddetle kınıyoruz. Baskı ve tehdit yerine, yapmaları gereken utanmaları ve şiddet politikalarından vazgeçmeleridir" diye konuştu.
"FİLİSTİN'E DUYARLILIK" ÖDÜLÜ
Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan ise dizinin senaryosunun ve görselliğinin tamamen gerçeği yansıttığını belirterek, "Kimse gerçeklerden rahatsızlık duymamalıdır. Gerçeklerden rahatsızlık duyacak olanlar, suçlulardır. İsrailli yöneticiler de suçluluk psikolojisinden olacak, gürültü çıkartmaya çalışıyorlar. Oysa karşımızda emeğin ve duyarlılığın ortaya koyduğu bir eser var. Bu eser eleştiriyi değil, takdiri hak ediyor. Biz de dizi ekibine 'Filistin'e duyarlılık ödülü' vermeye karar verdik. Bu ödülü iki kardeş ülke Filistin ve Türkiye halkı adına dizi yetkililerine takdim edeceğiz" dedi.