Siyonistlerden Göstermelik Uygulama
İsrail ordusu, askerlerin Batı Şeriada 2 Filistinli genci, taş atan Filistinli göstericilerden korunmak amacıyla canlı kalkan olarak kullandıklarının
2 İsrail askerinin, geçen çarşamba, Batı Şeria"nın Nablus kentinde taş atan Filistinli gençlerden korunmak için, 2 Filistinli genci zırhlı araçlarının önünde durmaya zorlayıp canlı kalkan olarak kullandığı, bu görüntüler sayesinde ortaya çıktı.
Haberin devamı
Görüntülerin yayınlanması üzerine İsrail ordusu, soruşturma başlattı ve 2 askerin komutanını, geçici olarak görevden aldı.
İsrail askerleri, geçen ay da, 11 yaşındaki Filistinli bir kızı bir operasyon sırasında yine aynı biçimde canlı kalkan olarak kullandığı ortaya çıkmıştı.
Filistinli yetkililer ve insan hakları örgütleri, 7 yıldır süren intifada boyunca, İsrail askerlerinin bu yönteme sık sık başvurduğunu ve savaş suçu işlediğini savunuyor.Görünen o ki; İsarail bu iddia edilen savaş suçlarını alnen işliyor.
