"Siyonistler Gazze'ye Girdiğine Pişman Oldu"

"Siyonistler Gazze'ye Girdiğine Pişman Oldu"

Hamas’ın Şam’daki lideri Halid Meşal Türkiye Halkına bir teşekkür mesajı gönderdi.

Türkiye Halkının Gazze'ye yönelik saldırıları kendi topraklarına yapılan saldırılar gibi algıladığını ifade eden Meşal; "Türk Halkına Filistin Halkının selam, sevgi ve şükranlarını sunuyorum"dedi.

ADEM ÖZKÖSE-ŞAM

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı kara operasyonun ardından Türkiye'de Gazze'ye destek için düzenlenen geniş katılımlı gösteriler başta Hamas Lideri Halid Meşal olmak üzere Suriye'de mülteci olarak yaşayan Filistinlileri sevince boğdu. Türkiye Halkına dergimiz aracılığıyla bir mesaj gönderen Meşal Türkiye Halkının Gazze'ye gönderdiği yardım ve Gazze için düzenlediği gösterilerle Sultan Abdülhamid Han'ın mirasına sahip çıktığını belirtti. Türkiye'de Gazze için düzenlenen etkinlikleri yakından takip ettiklerini ifade eden Meşal mesajına şu ifadelerle devam etti: " Siyonist İsrail sadece Gazze'ye değil bütün İslam Ümmetine saldırıyor. Bunun şuurunda olan Türkiyeli kardeşlerimiz düzenledikleri gösterilerle bütün dünyaya Gazze Halkının yanında oldukları mesajını veriyorlar. Bugün bütün İslam Ümmeti, hatta bütün insanlık Gazze ile imtihan ediliyorlar. Bu imtihanı başarıyla geçen halklardan biri de kardeş Türk Halkıdır. Gazze'yi hep birlikte savunduğumuz gibi zaferi de hep birlikte elde edeceğiz"

ZAFER ÇOK YAKIN

İsrail Ordusu'nun tıpkı Güney Lübnan'da olduğu gibi Gazze'de de büyük bir yenilgiye uğrayacağını ifade eden Meşal; "Siyonist İsrail Ordusu daha şimdiden Gazze'ye girdiğine pişman oldu. İsrail Yönetimi kara operasyonu sonrası verilen kayıpları gizlemek için büyük bir çaba içine girdi. Hatta televizyonlara yayın yasağı bile getirdiler. Fakat hiçbir çaba onları kurtaramayacak. Filistinli direnişçiler İslam Ümmetine pek yakında büyük bir zafer hediye edecekler. Bu zafer bütün Ümmetin zaferi olacak. Biz Gazze'de adım adım bu büyük zafere yaklaşıyoruz. Mücadele etmeyi seçenler şehid olsalar da kazanacaklar , yaşasalar da. Gazze'deki direnişçiler şehadet için birbirleriyle yarışıyorlar. Gazze yerle bir olsa da asla teslim olmayacak. Dualarınızı ve desteklerinizi Gazzelilerden eksik etmeyin."

"ERDOĞAN TELAVİV'İ VUR"

Bu arada Türkiye Halkının Gazze konusundaki duyarlılığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e karşı aldığı tavır Arap Dünyasında özellikle de Filistinliler arasında büyük yankı buldu. Suriye'de yaşayan Filistinli Mülteciler Gazze'ye destek için düzenledikleri gösterilerde; "Canımız ve kanımızla Gazze'nin yanındayız" sloganının yanında "Erdoğan Telaviv'i vur. Türk Halkı bizim sevgilimiz" şeklinde sloganlar attılar. Öte yandan bir grup Filistinli genç de Şam'daki Mısır Büyük Elçiliğinin önünde Mısır Yönetimi'ni protesto etmek için açlık grevine başladılar. Mısır Yönetimi'nin Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırmasını isteyen eylemci gençler, Refah Kapısının da bir an önce açılmasını talep ediyorlar.



-Gerçek Hayat-