Siyonist İsrail İle İlgili Gizli Belge Ortaya Çıktı

Siyonist İsrail İle İlgili Gizli Belge Ortaya Çıktı

"Gizli" bir belge, Siyonist rejimin küresel konumunun gerilediğini ortaya çıkardı

Haaretz'in internet sitesinde yer alan habere göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından "İsrail'in küresel düzeyde siyasi konumunun gerilemesini" ortaya koyan "gizli bir belge" yayınlanırken, İsrail Dışişleri Bakanı bunun sonuçlarını reddetti. resmi

Filistin haber ajansı Sama, Haaretz'in şu sözlerini aktardı: Bu gizli belgenin ayrıntılarına aşina olan kaynaklar, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin İsrail hükümetinin politikalarının İsrail'in küresel konumu üzerindeki olumsuz etkisi olduğunu söyledi. yargıyı zayıflatma ve baskı altına alma planını gündeme getirerek “yargı reformları”ndan söz etti.

Bu arada İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın bu belgeyle ilgili olarak Perşembe günü yaptığı olağanüstü açıklamada, belgede belirtilen tahminlerin "bu bakanlığın ilgili tüm taraflarının üzerinde uzlaştığı pozisyonu yansıtmadığı ve durumun gerçek resmi, yansıtmıyor." ded,

Siyonist rejimin Dışişleri Bakanlığı'nın iddiasına göre, "Dışişleri bakanı ve üst düzey yetkililerinin sayısız uluslararası temasları sayesinde bu belgede yansıtılan tablodan tamamen farklı bir tablo ortaya çıkıyor."

Haaretz ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in yakın zamanda uluslararası toplum yetkililerinden hükümetin politikasıyla ilgili endişelerini dile getiren uyarılar aldıklarını bildirdi.

Haaretz, Cohen'in geçtiğimiz günlerde Uluslararası Sosyalist Parti başkanı olarak hükümetin yargıyı zayıflatma planına karşı İsrail protesto hareketini desteklemek için kayıtlı bir konuşma gönderen İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile çatıştığını kaydetti.

Bu gazete açıkladı: Dünyanın birçok ülkesindeki İsrail büyükelçileri ve dışişleri bakanlığı çalışanları, uluslararası meslektaşlarından her gün Netanyahu hükümetinin niyetleri ve İsrail'deki rejim değişikliği korkusu hakkında sorular ve şüphelerle karşılaşıyorlar.

Bu gazeteye göre, son aylarda Netanyahu ve dışişleri bakanı, İsrail medyasının yargıyı zayıflatma planları konusunda hükümete yönelik uluslararası eleştirileri yansıtma şekli ile ikisinin yabancılarla konuşmalarına ilişkin algıları arasında bir boşluk olduğu konusunda ısrar ettiler

Haaretz, Netanyahu hükümetinin yargıyı zayıflatma çabaları bağlamında "İsrail'e dost" kabul edilen ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin ülke çapında eleştirildiğine işaret ederek, bu ülkelerin İsrail'den endişe duyduklarını ifade etti.

Haaretz, İsrail hükümetinin politikasına yönelik uluslararası eleştirinin yargı reform planıyla sınırlı olmadığı, aynı zamanda sağcı İsrailli bakanların yerleşim inşası, Filistinlilere karşı kışkırtma ve yasal bir sistem geliştirme çabalarıyla ilgili açıklamalarıyla da ilgili olduğu sonucuna vardı.