Hizbullah: Siyonist rejim bütün İslam ülkeleri için tehdit
Hizbullah milletvekili Hasan Fazlullah, Siyonist rejimin bölge ülkelerine yönelik saldırılarının ortak tehdit olduğunu belirterek Arap ve İslam ülkelerine birlik çağrısı yaptı.
Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden Hasan Fazlullah, Meşhed’de düzenlenen Asya Parlamentoları Meclisi (APA) Siyasi Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, Arap ve İslam ülkeleri arasında “Siyonist rejimin saldırganlığına karşı stratejik birlik” çağrısı yaptı ve İran’ın Lübnan’a yönelik istikrarlı desteği için teşekkür etti.
Fazlullah, açılış konuşmasında bölge ülkeleri arasındaki ihtilafların bir kenara bırakılmasının ve ortak hareket edilmesinin “herkesin yararına” olduğunu vurgulayarak, işgalci Siyonist rejimin İran, Katar, Suriye, Yemen ve özellikle Lübnan’a yönelik sistematik saldırılarının tüm bölgeyi hedef alan ortak bir tehdit oluşturduğunu söyledi.
Hizbullah milletvekili, işgal güçlerinin Gazze’de yürüttüğü soykırım savaşı ve Lübnan’a yönelik kesintisiz saldırılar karşısında geri adım atmanın “saldırganı daha da azdıracağını” belirterek, direniş hattının kararlılığının bölgenin geleceğini belirleyeceğini ifade etti.
Fazlullah, Lübnan’ın derin acılar yaşamasına rağmen onurunu koruduğunu, halkın tüm baskılara rağmen direnişten vazgeçmediğini vurguladı ve APA toplantısının Siyonist rejimin İran’a yönelik son saldırısı nedeniyle altı ay ertelendiğini hatırlattı.
Hizbullah yetkilisi, Siyonist rejimin Lübnan’daki sivilleri hedef alan saldırılarına, altyapı tahribatına ve Netanyahu başkanlığındaki “suç kabinesinin” psikolojik savaş kampanyalarına dikkat çekerek, halkın hiçbir koşulda teslim olmayacağını vurguladı. Lübnan’ın taleplerinin “işgalin sona erdirilmesi, esirlerin serbest bırakılması ve saldırılardan zarar gören bölgelerin yeniden inşası” olduğunu belirtti.
Toplantıya İran’ın yanı sıra Azerbaycan, Bahreyn, Kamboçya, Çin, Kıbrıs, Lübnan, Filistin, Pakistan, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Tacikistan, Türkiye, BAE ve Özbekistan’dan 15 parlamenter heyet katıldı. Komitede iyi yönetişim, Asya’da refah, devletler arası iş birliği ve Siyonist rejimin İran’a yönelik saldırısının kınanmasına ilişkin dokuz karar tasarısı ele alınıyor.
Ayrıca Filistin Komitesi oturumunda Gazze ve Lübnan’daki son gelişmeler değerlendirilecek ve “Filistin halkına güçlü destek” vurgulu özel bir karar tasarısının kabul edilmesi bekleniyor.
Lübnan heyeti, Hasan Fazlullah ve milletvekili Kasım Haşim eşliğinde İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile görüşerek Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin selamlarını iletti. Kalibaf ise İran’ın Lübnan’a yönelik sarsılmaz desteğini yeniden teyit etti.
