Şiir Festivali  Başladı

Şiir Festivali Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş tarafından organizasyonu yapılan I.ULUSLARARASI İSTANBUL ŞİİR FESTİVALİ dün akşam Arkeolaji Müzesinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş tarafından organizasyonu yapılan I.ULUSLARARASI İSTANBUL ŞİİR FESTİVALİ dün akşam Arkeolaji Müzesinde muhteşem bir gala programıyla başladı.



İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Kültürel Ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Öztürk, Kültür A.Ş. Genel Müdürü  Nevzat Bayhan, Festival Onursal Başkanı Doğan Hızlan ve Festival Direktörü Tuğrul Tanyol'un iştirak ettiği festivale katılan bütün şairler kürsüye çıkarak çektirdiği fotoğraf ile dünyaya dostluk ve barış mesajı verdiler.


Arkeoloji Müzesi'nin mistik atmosferinde gerçekleştirilen açılış galasında Cihat Aşkın ve Orkestrasının sergilediği muhteşem performans ile dinleyenler büyülendi. Gecede konuşmacılar kısaca şu değerlendirmelerde bulundular;


AHMET SELAMET: Dünya medeniyetlerinin kavuşma noktası olan İstanbul'un Uluslar arası bir festivale ev sahipliği yapması tüm İstanbulluları çok memnun etmiştir.2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen şehrimizde Prestijli yayın ve programların sayılarının hızla artıyor olması vizyonumuzu çok yüksek noktalara taşımaktadır.



DOĞAN HIZLAN:Türkiye'de şiiri besleyen çok damar vardır.Divan Şiiri,Halk Şiiri ,Modern Şiir".Dünya'da şiir kaynakları bu kadar zengin olan başka bir ülke yoktur,bu bağlamda Uluslar arası festivalin şehrimizde ve ülkemizde yapılıyor olması ayrı bir anlam ve önem arz etmektedir.



TUĞRUL TANYOL: İstanbul'da dünyaya mal olacak bir şiir festivali düzenlemek İstanbullular adına çok büyük bir şanstır.



Üç gün boyunca gece-gündüz İstanbul'un hemen her köşesinde "ŞİİR" soluklanacağı festivale tüm İstanbulluların iştirak etmesi ümidi ile.