Şeyh Raid Salah İle Röportaj

Şeyh Raid Salah İle Röportaj

Filistin halkının Kudüs’ü koruma sorumluluğunu üstlendiğini söyleyen İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah...

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslamî Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Siyonist işgal yönetiminin Kudüs'teki varlığının meşru olmadığını belirterek, işgalci özelliğiyle Kudüs'te bulunan işgal yönetiminin Kudüs ve Mescidi Aksa'da hiçbir hakka sahip olmadığını söyledi.

Aljazeera.net'in kendisiyle yaptığı röportajda önemli mesajlar veren Şeyh Raid Salah şunları ifade etti: "Filistinlilerin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki varlıkları bu toprağın bir parçası olduklarının kanıtıdır. Nasıl ki hiçbir zalim zulmettiği toprakları koparıp götüremiyorsa, aynen onun gibi hiçbir zalim bizi zorla buradan çıkaramaz ve varlığımızı zorla ortadan kaldıramaz."

Kudüs konusuna da değinen Şeyh Raid Salah, "1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinliler İslam'ın Kudüs'teki hakkını koruma sorumluluğunu üstlenmişler. Sadece Müslümanların değil, Hıristiyanlara ait mukaddes mekânları da koruma sorumluluğunu taşıyorlar. Siyonist işgal varlığının Kudüs'teki varlığı batıldır. İşgalci sıfatıyla Kudüs'te bulunan Siyonistlerin Kudüs ve Mescidi Aksa'nın tek tuğlasında bile hakkı yoktu