Şehid Muğniye'nin Annesi Oğlunu Anlattı

Şehid Muğniye'nin Annesi Oğlunu Anlattı

Şehid lider İmad Muğniye'nin annesi, İmad'ın kendisini Mustafa Çamran'ın öğrencisi olarak kabul ettiğini söyledi.

İmad Muğniye'nin annesi oğlunun şehadetinin, bir anne olarak Hizbullah'a sunduğu hediyesi olduğunu söyledi ve "Hacı İmad Muğniye her şeyi Şehid Çamran'dan öğrenmişti, onun davranış ve ahlakını örnek almakla kendisini Çamran'ın öğrencisi biliyordu" dedi.

Farsnews'e konuşan şehidin annesi "Allah'a tevekkül ederek oğullarımı Şehid Çamran'ın yolunu takip etmelerini sağlayabilecek şekilde terbiye ettim, İslam yolunda şehit düştükleri için de çok mutluyum" dedi.

Ümmü İmad ,oğlunun Çamran'la olan irtibatından bahsederken Şehid Çamran'ın, aileleriyle samimi bir ilişkisi olduğunu, İmam Musa Sadr zamanında bir dönem kendileriyle beraber kaldığını ve İmad'ın bu dönemde Çamran'ın ahlak ve davranışlarından çok etkilendiğini belirtti.

Ümmi İmad o devirdeki Lübnan'ın siyasi atmosferinin ve ülkede faaliyet gösteren değişik grup, mezhep ve ekollerin varlığının çocuklarının terbiyesinden yana duyduğu endişeleri arttırdığını, Ehli Beyt yolunu takip eden ailelerinin çocuklarını terbiye ederken peygamberlerin yolunu sürdürmeleri için gayret gösterdiğini söyledi.

Ümmü İmad, üç oğlunun da şehit olması karşısında nasıl sabrettiğinin sorulması üzerine "Hz. Zeyneb'i kendime örnek aldım, o büyük insanın çektiği musibetleri hatırladığımda oğullarımın şehadetinden dolayı duyduğum üzüntüden utanıyordum" dedi.

Muğniye ailesi 3 erkek ve bir kızdan oluşuyordu. İmad Muğniye ile birlikte ailenin diğer erkek çocukları olan Fuad ve Cihad da Lübnan direnişinin saflarında Siyonistler karşısında savaşırken şehid olmuşlardı.

Hacı Rıdvan olarak bilinen Şehid İmad Muğniye 1962 yılında Sur şehrinde dünyaya geldi. Muğniye'nin babası Lübnan'ın meşhur alimlerinden Ayetullah Cevad Muğniye'dir. Kısa bir süre sonra ailesiyle güney Lübnan'a taşınan Muğniye ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra Beyrut Amerikan Üniversitesi'ne kaydoldu.

Seksenlerin başında FKÖ'nün "Güç 17" adlı askeri istihbarat kanadında- bu birimin görevleri arasında Arafat, Ebu Cihad ve Ebu İyad'ın korunması vardı- faaliyet göstermeye başlayan Muğniye, aynı zamanda Lübnan İslami direnişinde de etkiliydi.

1982 yılında Lübnan'ın İsrail tarafından işgal edilmesi ve Beyrut'un 3 ay süresince muhasara altına alınmasının ardından FKÖ'nün Lübnan'ı terk etmek zorunda kalması üzerine, İmad Muğniye de Mustafa Çamran ve İmam Musa Sadr tarafından kurulmuş olan Lübnan İslami direniş hareketi Emel'in saflarına katılmaya karar verdi. Seyyid Hasan Nasrallah'ın Emel'den ayrılarak yeni kurulmuş olan Hizbullah'a geçmesi üzerine de onu takip etme kararı aldı. Kısa bir süre sonra gerçekleştirdiği başarılı operasyonların ardından Hizbullah'ın istihbarat ve özel operasyonlar başkanlığı biriminin komutanlığına getirilecekti.

Hizbullah'ın bu başarılı askeri kanat lideri geçen sene Şubat ayında arabasına konan bombanın patlatılması sonucu şehit edilmişti.

isra haber