"Şayetet 13"e takılan madalyaların anlamı

İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi AşkeNAZİ, Mavi Marmara gemisine saldıran "Şayetet 13" komandolarına üstün hizmet madalyası takmış.

Madalya töreninde nasıl bir konuşma yaptığını çok merak ediyorum.

Şöyle bir şey miydi acaba?

"Aferin çocuklar. Silahsız bir yolcu gemisini 65 dakikada ele geçirmek ancak İsrail'in en seçkin komandolarının başarabileceği bir iştir. Dişine kadar sopalarla ve soda şişeleriyle silahlanmış korkunç bir düşmanı makineli tüfek ateşiyle etkisiz hale getirmek her babayiğidin harcı değil. Gemiyi ele geçirdikten sonra yaralıları kahramanca tekmelemeniz ve 19 yaşındaki lise talebesi Furkan gibi azılı teröristlerin kafalarına yiğitçe kurşun sıkmanız da takdire şayan. 9 kişiyi öldürerek ve 50 kişiyi yaralayarak Yediot Ahronot gazetesinin buyurduğu gibi Osmanlı donanmasını durdurdunuz siz. Ve o alçakların kanlarını dökmekle yetinmeyip bilgisayarlarını, fotoğraf makinelerini, kameralarını, paralarını, kredi kartlarını, elbiselerini, hatta kullanılmış iç çamaşırlarını ganimet aldınız. Katillik ve çapulculukta İsrail'e yakışan bir destan yazdınız çocuklar; yaşayın, var olun!"

Hey gidinin İsrail'i...

Nereden nereye?

Eskiden İsrail Genelkurmayı'ndan madalya almak için Sina Yardımadası'nı, Batı Şeria'yı, Gazze'yi, Colan Tepeleri'ni, Güney Lübnan'ı ele geçirmek gerekiyordu.

Şimdi sivil bir yolcu gemisini katliam marifetiyle ele geçirmek yetiyor.

Nasıl yetmesin?

Dillere destan İsrail komandoları bir avuç Hizbullah savaşçısıyla baş edemeyip Mayıs 2000'de Güney Lübnan'ı terk etmek zorunda kaldılar...

Ağustos 2005'te de Hamas'lı bir avuç mücahit İsrail ordusunu Gazze'den sürdü...

Ve Ağustos 2006'da Güney Lübnan'ı tekrar işgal etmeye kalkışan İsrail ordusunun Bint Cubeyl köyünde takılıp kalması, en iyi askerlerinin ortadaki Hizbullah direnişi karşısında patır patır dökülmesi (zırhı delinmez denilen Merkava tanklarının da kevgire dönmesi), "Yenilmez İsrail Ordusu" efsanesine son darbeyi vurdu...

Hal böyle olunca sivil bir yolcu gemisine savaş gemileri, denizaltılar, zodyaklar ve helikopterlerle saldırmak, o gemiyi ancak silahsız insanları yayılım ateşine tutarak ele geçirebilmek "kahramanlık" oluyor tabii.

Hülasa; "Şayetet 13" için düzenlenen madalya töreni İsrail ordusunun hâl-i perişanının resmidir.

yenişafak

Bu yazı toplam 2322 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar