Rus Konvoyuna Çeçen Pususu

Rus Konvoyuna Çeçen Pususu

Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti'nde ki KC haber kaynakları yerel vatandaşlara dayanarak geçen gece, içlerinde ZPT, kamyonlar ve zırhlı araçların bulunduğu bir Rus askeri konvoyuna Mücahidler tarafından pusu kurulduğu bildirdi.

Bir diğer habere göre konvoy Rus FSB (eski KGB) terörist organizasyonuna aitti.



Mücahidler tarafından yapılan başarılı pusu baskını sonucu 1 zırhlı personel taşıyıcı, bir KAMAZ kamyon ve bir Jiguli aracı imha edildi.



İmha edilen araçlar bir hendeğin içine düştüğü yerel sakinler tarafından görüldü.



Tam olarak ölen ve yaralanan düşman birliği sayısı henüz belirli değil. Yerel sakinler 10'nun üzerinde Rus ve Rus kölelerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını bildirirken, kayıpların tamamı pusu bölgesinden çıkartıldılar.



Rus işgalcileri saldırı bölgesini ablukaya alarak bölgeden bilgi sızıntısını önlemeye çalışıyor. Bu arada Ruslar imha edilen araçları başka bölgelere naklettiler.



Rus basını pusu hakkındaki haberleri gizlemek ve saptırmak için Çarşamba gecesi 2 polis memurunun içinde Mücahidlerin bulunduğu bir aracı durdurmaya çalıştıkları sırada yaralandığını bildirdiler. Bir takım Rus basını da yaralananların polisler değil FSB subayları olduğunu bildirdiler.



Kavkaz Center