Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Qur’an Qur’an ey Qur’an Ew can jitere Qurban!

Pazar günü Batman’da gerçekleştirilen Kur’an’a sahip çıkma mitinginde beni en çok etkileyen slogan buydu.

Qur’an Qur’an ey Qur’an, Ew can jitere qurban!

Bilmem tercüme etmeye gerek var mı; Kur’an Kur’an ey Kur’an, Canımız sana kurban! Sözü uzatmaya ne gerek var, mesele bundan ibarettir.

Bu kadar kısa zamanda böylesine büyük bir miting kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi. Batman, İslam’a, Kur’an’a ve Peygamber Aleyhisselam’a karşı yapılacak bir saldırıda âdeta tetikte bekleyen bir İslam ordusu gibidir. Böylesi saldırılar karşısında bu ülkede, hatta dünya genelinde Batman’dan daha güçlü ve etkin bir ses duyamazsınız, bir de Diyarbakır.

Başlığımızdaki slogana dönelim. Türkiye’nin batısında yaşayan insanımız bu slogana sahip çıkmalıdır.

Gönlümden geçen odur ki, anlamına kendisinin de tereddütsüz imza atacağı bu Kürtçe slogan bu coğrafyanın kardeşliğini en somut bir şekilde perçinleyecektir.

Bölgede gerçekleştirilen benzer etkinliklerdeki ezgilere, ilahilere ve arada atılan benzer sloganlara dikkat ediniz, birazcık kulak veriniz ve anlamaya çalışınız, göreceksiniz ki İslam’ın ne mükemmel bir yapıştırıcı ve kaynaştırıcı özelliği varmış. Hatta anlamını çözmek için uğraşmanıza hiç gereke yok, değil mi ki bu ezgilerin ve sloganların içi hep “Allahüekber, Muhammed rehber, İslam, Huda” kelimeleriyle dolu, yetmez mi bizim için? Xuda xuda ey xuda, Ew can jitere feda.

Çok daha önemlisi; bu kardeşlerimiz sadece slogan atmamışlar, gerçekten Allah için, İslam için, Kur’an için ciddi anlamda bedel ödemişler hatta yaptıkları daha sonra slogan olmuştur.

Bunu dile getirmemin bir sebebi de Batman semalarında çınlayan bu slogan ve muhteşem görüntü dünyanın birçok televizyonlarında yer aldığı halde Türkiye’de İslami kimliğe sahip olduğunu iddia eden ekranlar ısrarla görmezlikten gelmiştir.

Varsın birileri istediği kadar kör ve sağır kesilsinler, Peygamber Sevdalıları hız kesmeden çalışmalarına devam edecekler, hiç kimsenin ne yaptığına bakmadan gerektiği yerde Allah için, Kur’an için bedel ödemeyi sürdüreceklerdir.

Bu münasebetle Rabbim Recep ve Şaban ayını bizler için bereketli kılsın ve Ramazan-ı şerife ulaştırsın.

Bu yazı toplam 296 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar