Pakistan olmadan teröre karşı savaşta başarılı olunamaz
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ABD ve müttefiklerinin Pakistan ve Pakistan'ın istihbarat servisinin yardımı olmaksızın "teröre karşı savaşta" başarılı olmayacağını söyledi.
BBC radyoya açıklamalarda bulunan Müşerref, "Pakistan'ın küresel aşırılığa karşı savaşta iyi bir müttefik olmadığı" ile ilgili görüşler hakkındaki soruya verdiği cevapta, "Pakistan sizinle işbirliği yapmazsa, diz üstü çökersiniz. Söyleyebileceğim bu. Pakistan başlıca müttefiktir. Sizinle olmasaydık, hiç bir şey yapamazdınız. ISI (Pakistan İç İstihbarat Servisi) sizinle olmasaydı, kaybederdiniz. Daha açıkça söyleyim. 'ISI sizinle değilse ve Pakistan sizinle değilse Afganistan'da kaybedeceksiniz' şeklinde sözlerimi hatırlayın" dedi.
Söz konusu mülakatın Müşerref'in dün Londra'da İngiltere Başbakanı Tony Blair ile görüşmesinden sonra kaydedildiği belirtildi.
