Oyuncakları mayın olan çocuklar

Oyuncakları mayın olan çocuklar

Savaş çocuklarını anlatan çarpıcı bir film: Kaplumbağalar Da Uçar..

Savaş çocukları, mayınlar, aşk, sevgi ve minik ellerin öyküsü yönetmen Bahman Ghobadi'nin festivallerden bol ödüllerle dönmüş etkileyici bir yapımı: "Kablumbağalar Da Uçar"

Yetişkinlerin acımasız dünyasının çocuklara ödettiği bedellerden bir tanesi "savaşlar" ve oyuncakları mayınlar olan minik eller. Kaplumbağalar Da Uçar, erken yaşta büyümek zorunda kalan küçük mültecilerin dünyasını sıradışı bir anlatımla beyazperdeye taşıyan, etkileyici kesitler içeren bir film.

Irak'ta Saddam sonrası çekilen ilk film olma özelliğini taşıyan "Kaplumbağalar Da Uçar", Sarhoş Atlar Zamanı ile dikkati üzerine toplayan Bahman Ghobadi'nin bol ödüllü bir diğer filmi.

Konusu;

ABD'nin Irak'a savaş ilan etmesine sayılı günler kala, Irak - Türkiye sınırındaki bir Kürt mülteci kampında yaşam iyice zorlaşmıştır. Ailesini yitirmiş, girişken bir çocuk olan Satellite, az da olsa İngilizce bilmesi ve teknolojiden anlaması nedeniyle, Batı haber kanallarından bilgi almaya çalışan kampta, hem çocukların lideri olmuş, hem de yetişkinler dünyasında saygınlık kazanmıştır.




Kamptaki çocukları mayın toplayarak gelir elde etme konusunda da örgütleyen Satellite, kampa yeni gelen 14 yaşındaki Agrin'e ilk gördüğü anda itibaren ilgi duyar. Bu sırada, Agrin'in kollarını bir patlamada kaybetmiş abisi, kehanetleriyle kamptakiler için uydu kanallarından daha güvenilir bir haber kaynağı olacaktır.

Katıldığı yerli ve yabancı film festivallerinden toplam 40 ödül ile dönen çarpıcı sahneleri ile zaman zaman insanın kanını donduran ve sıradışı anlatımıyla fark yaratan film bu akşam 21.30'da 24 ekranlarında. 


FİLMİN KÜNYESİ;

Orijinal Adı:              Turtles Can Fly

Yönetmen:                 Bahman Ghobadi

Senaryo:                    Bahman Ghobadi

Yapım:                       2004 - İran, Fransa, Irak

Tür:                            Dram

OYUNCULAR;

Soran Ebrahim, Avaz Latif, Saddam Hossain Feysal, Hiresh Feysal Rahman,  Abdol Rahman Karim,Ajil Zibari