Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Oruç, cennetlik insan yetiştirir

Orucun tornasından geçen insanlar sonuçta mükemmel insan olurlar.

Öyle değil mi? Kalbine, ruhuna, aklına ve bütün uzuvlarına oruç tutturmak demek ne demektir?

Zaten böyle oldukları için Ramazan ayının sonunda Allah'ın af ve mağfiretine uğrayacaktır insanoğlu.

Yani sonuçta cennet insanı olacaklar.

Aslında cenneti merak eden insanlar oruçlarını güzelce tutan insanlara dikkatlice baktıklarında cennetin ne olduğunu az çok anlarlar.

Cennetin diğer nimetlerini küçük görmüyoruz ama Rabbimiz bize cennetini överken en çok dile getirdiği, öne çıkarttığı husus cennetteki insanlardır.

“Kim Allah'a ve Rasûlüne itaat ederse onlar, kendilerine Allah'ın nimet verdiği nebilerle, sadıklarla, şehidlerle ve salihlerle beraber olacaklar! Bunlar ne güzel arkadaşlar!” (4/69)

Düşünebiliyor musunuz, başta Muhammed Aleyhisselam ile İbrahim Aleyhisselam ile Musa Aleyhisselam ile İsa Aleyhisselam ve bütün peygamberlerle birlikte olabilmek, Hz. Meryem ile Hz. Asiye ile, Hz. Hatice ile, Hz. Fatıma ile, Hz. Ayşe ve daha ne kadar cennet ehli kişiler varsa, ne kadar Allah dostu varsa, ne kadar yüce insan varsa onlarla birlikte olabilmek...

Evet, cennetin diğer nimetlerini basit görmüyoruz ama iyilerle, en iyilerle beraber olmanın ne demek olduğunu ancak iyinin ve kötünün ne demek olduğunu idrak edenler anlayabilir. Daha bu dünyada iken insanları gerçek ölçülerle ölçüp tartabilenler anlayabilir.

Cennet... Orada ne bir boş lakırdı vardır, ne kulağı rahatsız edecek bir ses, ne bir kötü söz ve ne de bir yalan.

Bütün bunların ne müthiş bir nimet olduğunu da ancak çok iyi düşünenler, hak söz nedir, batıl söz nedir, doğru söz nedir, yalan söz nedir, güzel söz nedir, çirkin söz nedir, henüz bu dünyada iken kulakları bu konularda hassas olanlar anlayabilirler.

Yine, cennetteki insanların hiçbirinin kalbinde diğerlerine karşı en ufak bir bulanıklık, en küçük bir tereddüt, en hafif bir soğukluk bulunmayacak, yürekleri pırıl pırıl, sıcacık dostlar, kardeşler olacaklar. Kısacası dünyanın en güzel ve muhterem insanları, en kaliteli insanları, en seviyeli insanları, en temiz insanları, en cömert insanları, en içten ve samimi insanları cennette.

Dikkat ediniz, böylesi güzel insanlarla dünyadaki birliktelik bile bir nevi cennet hayatı, büyük bir ayrıcalık, hem de imrendiğimiz bir ayrıcalık değil midir?

Zaten siz bu insanları dünyada iken sevdiğinizden dolayı orada da beraber olacaksınız. Çünkü bu Nebevi bir kuraldır:  “Kişi sevdiği ile beraberdir!”

Orucumuzu en güzel bir şekilde tutmak suretiyle kendimizi cennete hazırladığımızı yakinen hissetmeliyiz.

Mademki cennette yalan söz yok, günah söz yok, boş söz yok, lakırdı yok, diğer insanlara karşı kin ve bulanıklık yok, o halde orucumuz bizleri şimdiden böyle biri yapmalı ki cennete yakışalım, daha da önemlisi cennetini tadını şimdiden alalım, en azından kendi küçük çapımızı cennete dönüştürelim.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1198 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar