Önümüzdeki Savaşta Çok Kan Akacak
Yadlin, yine Filistinli grupların uzun menzilli füzelere sahip olduğunu iddia etti
Siyonist işgal yönetimi Askeri İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, havadan, karadan ve denizden kuşatma altında bulunan Gazze'deki direnişin askeri gücünü önemli ölçüde artırdığına dikkat çekerek son dönemde uzun menzilli füzelere bile sahip olduğunu iddia etti.
Görev süresi dolmak üzere olan Yadlin'in işgal devleti parlamentosu Knesset'e bağlı Dışişleri ve Güvenlik Komisyonuna yaptığı bilgilendirme konuşmasında "Birkaç cepheden açılacak önümüzdeki savaşta çok kan akacak" dediği belirtildi.
Yadlin komisyondaki konuşmasında devamla şunları söyledi: "Gazze'deki gruplar silahlanmaya ve askeri güçlerine güç katmaya devam ediyor. Şu anda güvenliğimizi tehdit eden füzelerle kendini donatıyor. Bunların yanında Suriye ve Lübnan'daki Hizbullah örgütü de silahlanmaktadır. Hizbullah Lübnan'ı bile ele geçirebilir. Örgüt birkaç saat içinde amacına ulaşabilir."
Askeri İstihbarat Başkanı Yadlin, daha önce yaptığı açıklamada da Hamas hareketinin çok çetin bir düşman olduğunu, dolayısıyla daha da büyümeden dağıtılması ve etkisiz hale getirilmesi gerektiğini söylemişti.
