Olmert'ten Abbas'a Çağrı !
Olmert, Abbas'ın İsrail'i tanımayan Hamas ile göstermelik bir birlik hükümeti kurmaması isteğinde olduğunu söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, 19 Şubat Pazartesi günü biraraya gelecekleri açıklandı.
Ehud Olmert, Amerikalı Yahudi liderlere yaptığı konuşmada, yarın Mekke'de Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile biraraya gelmesi beklenen Mahmud Abbas'ın, şiddete son vermeyi reddeden ve İsrail'i tanımayan Hamas ile göstermelik bir birlik hükümeti kurmaması isteğinde olduğunu söyledi.
Olmert, 19 Şubat'taki görüşmenin yeri hakkında bilgi vermedi.
Rice da, Ortadoğu gezisi sırasında yaptığı açıklamada, taraflar arasındaki sorunu görüşmek üzere toplantı düzenleyeceğini söylemiş, ancak tarih belirtmemişti.
Öte yandan Siyonist Olmert, İran'ın nükleer çalışmalarının, Tahran yönetiminin iddia ettiği boyutlarda olmadığını söyledi.
Ehud Olmert, Amerikalı Yahudi liderlere yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer alandaki planlarını engellemek için çok geç olmadığını bildirdi.
İran'ın nükleer programının önüne geçmek için, şiddete başvurmadan baskı yapma olasılığının halen mevcut olduğunu ifade eden Olmert, "Şiddete başvurmadan engellemenin halen bir yolu olduğuna inanıyorum" dedi.
