Ne Hale Gelmişsin Monaliza(FOTO)

Ne Hale Gelmişsin Monaliza(FOTO)

Ünlü ressamın ünlü portre çalışması ve meşhur Monoliza... Arkeologların kazı çalışmalarında ortaya çıkan kemik kalıntıları ister istemez Monaliza isimli portre çalışmasına bir de ölüm zaviyesinden bakmayı gerektiriyor.

Ünlü ressamın ünlü portre çalışması ve meşhur Monoliza... Arkeologların kazı çalışmalarında ortaya çıkan kemik kalıntıları ister istemez Monaliza isimli portre çalışmasına bir de ölüm zaviyesinden bakmayı gerektiriyor. Monaliza'nın belli belirsiz gülümsemesi üzerine binlerce makale şiir yazılmışken mezar kalıntıları hayata dek düze açıdan bakanlara farklı bir prtre daha sunuyor. Her ne olursan ol her ne güzellikte, çirkinlikte olursan ol toprağın kaçınılmaz kuşatıcılığı, haşeratın yiyip bitiriciliği Hakk'dan gayrı hepsinin boş ve anlmasızlığını haykırıyor. İbretlik bir portreyi sunmak istedi bi başka açıdan...

 

Arkeologlar, Leonardo da Vinci'nin dünyaca ünlü Mona Lisa tablosu için poz veren modelin iskeletini bulduklarını iddia etti.

Ressam'a 1504'te poz veren modele ait olduğuna inanılan cesetten geriye kalanlar, İtalya'nın Floransa şehrinde bir manastırın altındaki türbede gömülü bulundu. İsmi Lisa Gheradini olan model, zengin bir ipek tüccarının eşiydi ve kocasının ölümünden sonra rahibe olmuştu. Mona Lisa'ya ait olduğuna inanılan kalıntılardan alınan DNA örnekleri, kadının çocuklarının cesetlerinden alınan DNA'larla karşılaştırılacak.

hürriyet