Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

MÜSİAD’da yeni dönem

 

Biliyorsunuz, geçtiğimiz haftalarda MAZLUMDER’in yönetimi yenilendi. Anadolu Platformunda da yenilenme oldu. Önümüzdeki günlerde başka yenilikler de olacak.

Son yenilenme AK Parti’de gerçekleşti.

Şimdi sıra MÜSİAD’da idi. MÜSİAD’da da beklenen değişim gerçekleşti. Abdurrahman Kaan MÜSİAD’ın yeni Genel Başkanı..

MÜSİAD’daki yenilenmenin UTESAV ve IBF’de de gerçekleşmesi bekleniyor..

MÜSİAD’daki arkadaşlarla geçtiğimiz gün Yusuf Cevahir’in iftarındaydık. İftar sonrası da “eski dostlar” oturup konuştuk..

MÜSİAD son derece önemli bir kuruluş.. Ümera, Ülema’nın 3. ayağı iş adamı! Sacayağının üç ayağı bunlar..

2019’a kadar birçok yenilik yaşanacak. Önce yerel yönetimler, ardından Meclis yenilenecek..

Bizim STK’larımız da artık yenilenmeli.. Oda seçimleri için daha etkin bir kampanya yürütülmeli ve katılım sağlanmalı.. Önümüzde oda seçimleri de var. Bu konuda yine MÜSİAD’a büyük görevler düşüyor.

Metal yorgunluğu, Erdoğan’ın AK Parti için söylediği gibi, MÜSİAD’da da vardı, ama inşallah yeni dönemde bu yorgunluktan kurtulunacak.

MÜSİAD’ın tepeden tırnağa yenilenmesi gerek. Yeni bir dünya kuruluyor. Yeni bir Türkiye sözkonusu.. Görevimiz yeni bir medeniyetin ihyası ve inşası. “Sermayenin vicdanı” olmak da yetmeyecek artık. Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz.. Sadece bugünün sorumluluklarını kuşanmak da yetmez, geleceğe dair hayallerimizin olması gerek.. Yeni dünya düzeninin kurulmasında bizim de söyleyecek sözümüz olmalı..

Basınımız, STK’lar ve üniversitelerle daha yakın işbirliğine ihtiyaç var. İttihad, ittifak ve itilaf temelli dışa açılmalar gerekli. İçerideki yasal engellerin kaldırılması, ön açısı, ufuk açıcı yeni düzenlemeler, idarenin etkin ve hızlı karar alması, bürokrasinin ıslahı, üretimde kalite ve verimlilik için iş adamlarının kendilerine çeki düzen vermeleri hepsi bizim kendi sorunumuz.. Başkalarının değişmesini isterken biz kendimizi de değiştirmeliyiz. “Biz kendimizi değiştirmedikçe Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir” zira! Biz de kendimizi değiştireceğiz. Özeleştiri yapacağız.

MÜSİAD üyeleri arasında mesela kaç ülkenin fahri ticaret ataşesi var? Yoksa niye yok! Ya da iş yaptıkları yurt dışında kaç sanatçı, gazeteci, fikir adamı ile tanışıyorlar. O ülkeden kaç yazarın eserini Türkçe’ye çevirip yayınladılar. O ülkelerde kaç yerli yazarın eserini yayınlattılar.. Kaç sanatçı, politikacı, bilim adamı ile tanışıyorlar..

Bizim işadamlarımızın çoğu “kocaman birer esnaf”. Ve yine çoğu kendini “yeni bir medeniyetin ihya ve inşasından sorumlu” görmüyor. Esnaflarımız nasıl işadamı olacak, işadamlarımız dünyaya nasıl açılacak.

Şunu görmemiz gerek, artık evde 3 çocuğumuz yok, 300 milyon aç çocuğumuz var. Yeryüzünün bütün açları ümmetin yetimidir. Ayet ne diyordu: “Allah sizin ellerinizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek ister.

MÜSİAD bir yanı ile ön açan bir kurum, öte yandan bir mektep olmalı.. İşadamlarının gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olmalı..

Hayat sadece işten ibaret değil. Hayat “para kazanmak”tan ibaret değil. O parayı nerede ve ne için harcayacağız, asıl önemli olan o.. Para kazanmayı öğrendik ama para harcamayı doğrusu çok iyi bildiğimiz söylenemez..

Düne göre çok iyi noktadayız, ama gitmemiz gereken yere göre, henüz işin başındayız.. Bugün sahip olduğumuz güç ve servetin belki daha 1000 katına sahip olmalıyız, ama şu anki durumda servetimiz ve gücümüz, aklımız ve imanımızın önünde.. Doğru olan ise servetimize aklımızın ve imanımızın yön vermesidir. Aksi felaketin ta kendisidir..

Bugünkü durum ortada. 62 adam, dünya gelirinin yarısından fazlasına sahip. 62’nin ilk 7’si, kalan 55’inden daha zengin. İlk 7’nin 3’ü, dördünden zengin. 3’ün biri, diğer ikisinden zengin. Böyle bir dünya sürdürülemez.. NFK’nın dediği gibi, ‘Bir kişiye 40 pul, 40 kişiye bir pul! Kurt kuzulara şah olsaydı, böyle bir taksim yapmazdı’. MÜSİAD’ın görevi “Bu ifritten sualin kılını çeken akıl”ı üretmektir..

Sanırım herkes bundan sonra MÜSİAD adını daha çok duyacak.. MÜSİAD’ın herhangi bir işadamı derneğinden daha fazla bir şey olduğunu herkes görecek. Tabi bu işin başarılması için tüm MÜSİAD üyelerinin de aynı heyecanla bu işe sahip çıkması gerekiyor..

MÜSİAD kongresi, sadece bir işadamı buluşması değildi. Her zaman olduğu gibi Ümera da orada idi Ülema da! Ümera da, Ülema da, yeni yönetim de güzel mesajlar verdiler.. Rotamız belli: Allah’ın açıklanmış rızası. Kongrenin multivizyonundaki ana mesaj buydu. Biz Allah’ın açıklanmış rızasının tecellisinin vesilesi olacağız!. Veresetül enbiya olacağız!

MÜSİAD’ın yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum ve diyorum ki, “Bu görevde yapıp yapmadıklarınızla imtihan olacaksınız. Yapıp yapmadıklarınızla ya kendi cennetinize sırtınızda tuğla taşıyacaksınız, ya da kendi cehenneminize sırtınızda tuğla taşıyacaksınız.”

Allah ise hakkı hak, batılı batıl göstersin ve hakta toplanmayı nasib etsin. Sizin ellerinizle zalimleri cezalandırsın ve mazlumlara yardım etsin. Sizi nimet verdiklerinin yoluna iletsin, gazaba uğrayanların değil. Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 613 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar