Muhabbet, yolları kesti

PKK terörünün acısını doğu otobüslerinden çıkarmaya kalkışan, mesela Iğdır şehitlerinin intikamını Kars otobüsünü taşlayarak ve Karslı yolculara ölüm korkusu yaşatarak aldığını zanneden vatanperver kılıklı serserilerin hepsini tek tek yakalayıp, onlara “Yol açtığınız muhabbet seferberliği için çok teşekkür ederiz” demek lazım. (Sonra da tabii ki kodese tıkmak lazım.)
Çok kötü, çok çirkin, çok tehlikeli bir furya başladı diye endişeleniyorduk, fakat şerleri hayırlara tebdil eden Allah Azze ve Celle’ye şükürler olsun ki çok iyi, çok güzel, çok esenlik verici bir furya o furyanın önüne geçti.
Önce Muş’ta bir grup genç, Tatvan’dan Samsun’a giden bir yolcu otobüsü şehir girişinde durdurup yolculara tebessüm, gül ve lokum ikram ettiler. ‘Batı’daki taşkınlığın yüzünü kızarttılar böylece. 
Bunun üzerine İstanbul’da Alperen Ocakları’ndan bir grup genç, terminalde bir Muş otobüsünün yolcularına mukabil tebessümlerini sundular, çikek uzattılar, lokum ikramında bulundular. 
Ve bu muhabbet alıp başını gitti…
Bolu’dan, Kırşehir’den, her taraftan aynı haberler geliyor artık:
Doğu otobüsü… Çiçek… Lokum veya çikolata…
İşte o güzel haberlerden bir tanesi:
“MHP Kırıkkale İl Başkanlığı, son günlerde kentte yaşanan otobüs taşlama olaylarına tepki gösterdi. MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, İl Başkanı Erdal Baloğlu ve beraberindeki partililer, Kırıkkale- Ankara karayolu Yenişehir Kavşağı’nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere giden otobüsleri durdurarak, yolculara lokum ve karanfil dağıttı.Milletvekili Göçer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürtün Türk ile Türkün Kürt ile bir sorunu olmadığını, otobüs taşlamak gibi çirkin davranışların provokatörler tarafından sergilendiğini ve onlar hakkında yasal işlem yapılması için müracaatta bulunduklarını söyledi. İl Başkanı Baloğlu da ilde istenmeyen olayların olduğunu hatırlatarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerine giden bazı otobüslerin fiziki müdahaleye maruz kaldığını dile getirdi. Kendilerinin bu konuda emniyete bilgi verdiklerini belirten Baloğlu, ‘Bizimle beraber hareket eden arkadaşlarımız bu tür olayların içerisinde hiçbir zaman bulunmamıştır. Aramıza sızmak isteyen provokatörler, bu olayları organize etmiştir. Bizler ne kadar Türk isek, onlar da o kadar Türk, biz ne kadar Kürt isek onlarda o kadar Kürt. Hepimiz kız aldık, kız verdik. Et ve tırnak gibiyiz. Biz burada huzur içerisinde yaşarken aramıza giren bu provokatörler bu olayların ortaya çıkmasını sağladı’ ifadelerini kullandı.”
Vallahi çok mutluyum.
Allahu ekber ve lillahi’l hamd.

Bu yazı toplam 770 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar