Moskova Saldırısını Çeçenler Üstlendi

Moskova Saldırısını Çeçenler Üstlendi

Moskova'daki Metro saldırılarının sorumluluğunu üstlenen Umarov, Rusya'yı daha şiddetli saldırılarla uyardı.

Umarov, 20 Mart tarihli video bandında, Moskova'daki iki metro istasyonunda gerçekleştirilen saldırıların kendi emri doğrultusunda icra edildiğini belirtti.

Kavkas.tv tarafından yayınlanan videoda Umarov, Moskova'daki iki saldırının da 11 Şubat'ta Rus birliklerin Çeçen ve İnguş halkını hedef alan saldırılarının intikamını almak için gerçekleştirildiğini kaydetti.

Umarov, "11 Şubat'ta Rusya istihbarat birimi FSB Çeçenistan'ın Aştam kasabasında fakir insanları öldürdü. Biz ise pek fakir olmayan insanlara saldırdık. Çünkü saldırıları Moskova'da gerçekleştirdik. Beni bu eylemlerden dolayı suçlayan veya eleştirecek olan herkese sadece gülerim." dedi.

Umarov, Kafkas bölgesinde Rusya'nın gerçekleştirdiği katliamlara karşı düzenledikleri saldırının meşru olduğu söyledi, Rusya'nın 11 Şubat'ta gerçekleştirdiği saldırıda ölenlerin çoğunluğunun sivil olduğunu sözlerine ekledi.

Bazı siyasi ve gazetecilerin Moskova'daki saldırıları "terör" saldırısı olarak nitelemesine dikkat çeken Umarov, Putin'in emirleri doğrultusunda katledilen siviller için "terör" nitelemesinin kullanılmamasını eleştirdi.

11 Şubat tarihinde gerçekleşen katliamdan dolayı kimseden suçlama duymadığını kaydeden Umarov, "Tüm Rusya'lılara garanti veriyorum saldırılar devam edecek ve sizin topraklarınızda devam edecek. Rusya'lılar size söz veriyorum, artık bu saldırıları televizyonda izlemeyeceksiniz. Sokağınıza kadar gelecek bu saldırılar. Bunu yaşamınızda ve vücudunuzda hissedeceksiniz. Çünkü bu zamana kadar Kafkasya'daki sorunlara karşı hep sessiz kaldınız." şeklinde konuştu.

Umarov, açıklamasının devamında Putin'in Kafkas bölgelerinde katliam işlemeye devam etmesi halinde Rusya'nın iç noktalarında daha şiddetli eylemler gerçekleştirmekle tehdit etti.

 

israhaber