Mısır'ın Suriye'ye Çevrilmesine İzin Vermeyeceğiz

Mısır'ın Suriye'ye Çevrilmesine İzin Vermeyeceğiz

İhvan'dan İdamlarla İlgili Açıklama...

Mısır’daki İhvan-ı Müslimin Hareketi tarafından bugün yapılan açıklamada “ Hareketin liderleri hakkında verilen idam kararları Mısır halkının gözünü korkutamayacak. Mısır halkı şiddetten yana olmayacak ve bizler Mısır’ın Suriye gibi olmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

İhvan-ı Müslimin tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamı şu şekilde: “ Darbeciler, idam kararlarıyla Mısır halkını şiddete yönlendirerek, Mısır’ıSuriye gibi yapmak istedi. Ancak darbeciler hedeflerine ulaşamadı ve Allah’ın izniyle de ulaşamayacaklar. Darbeciler şunu bilsinler ki, askeri katliamlar bu halkın gözünü korkutamaz. Mısır halkı özgürlüğüne kavuşuncaya dek barışçıl mücadelesinden vazgeçmeyecektir. İdam kararlarını veren hakimler, kararlarını soykırım ve intikam aracı olarak kullanıyorlar. Bu kararlar adaletin ve insafın aracı değildir. Verilen kararlar hiçbir delile dayanmamaktadır. Darbe sözcüsü hakimler, dava savunmalarını ve şahitleri dinlemeden idam kararı verebiliyor.

Mısır Mahkemesi dün İhvan-ı Müslimin Mürşidi Muhammed Bedii ve aralarında hareket liderlerinin de olduğu 13 kişinin dosyalarının, idam kararlarıyla ilgili görüşünün alınması için müftüye sevk edilmesine karar verdi. Dosyası sevk edilenlerin suçlarının “İstikame Mescidi Olayları” olarak bilinen hadiselerde şiddeti kışkırtmaları olduğu ifade edildi.

 

islamianaliz