Mısır"dan Çeçenlere ihanet!

Mısır"dan Çeçenlere ihanet!

Geçtiğimiz hafta 198 Çeçen’i gözaltına alan işbirlikçi Mısır hükümeti, 10 mücahidi Rusya’ya teslim etti.

Türkiye'den Rusya'ya teslim edilmek üzereyken Atatürk Havalimanı'nda pasaportunu yırtarak son anda Moskova'ya gönderilmekten kurtarılan Çeçen komutan İmran Abdulazimov, Mısır'ın bu alçak tavrına tepki göstererek, "Ruslara teslim edilen kardeşlerimize korkunç, akıl almaz işkenceler uygulanıyor" dedi.

Soykırımcı-terör devleti İsrail'in Gazze'ye yaptığı kanlı saldırı sonrası İslam ülkelerinden gelen yardımların Rafah sınır kapısından Gazze'ye girişine izin vermeyerek tepki çeken Mısır, şimdi de Çeçen mücahidlere ihanet içinde. Geçtiğimiz hafta ülke genelinde 198 Kafkas kökenli Müslüman'ı gözaltına alan Siyonist işbirlikçisi Hüsnü Mübarek yönetimi, 10 mücahidi emniyette sorguladıktan sonra, Rusya'ya teslim etti.

"RUSLAR, ÇEÇENLERE AKIL ALMAZ İŞKENCELER YAPIYOR"
Geçtiğimiz aylarda Rusya'ya teslim edilmek üzereyken Atatürk Havalimanı'nda pasaportunu yırtarak son anda kurtulan ve daha sonra İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İmkân-Der) isimli bir dernek kurarak Çeçen mücahidlere destek olmaya çalışan Çeçen gazi komutan İmran Abdulazimov, "Ruslara teslim edilen kardeşlerimiz korkunç, akıl almaz işkenceler görüyor" dedi.

Rusya yanlısı İslam ülkelerindeki Çeçenlerin bir bir Rusya'ya teslim edilmek istendiğini vurgulayan Abdulazimov ile Mısır'ın tavrını, Çeçen mücahidlerin dünyadaki ve Türkiye'deki son durumlarını konuştuk...

"TEK SUÇLARI ÇEÇEN OLMALARI"

- Mısır'da Çeçen mücahidler açısından şu an durum nedir?

- Mısırlılar, Ruslara Çeçen kardeşlerimizi hiç düşünmeden teslim ediyor. Bu bizim açımızdan çok üzücü bir durum. Rusların eline geçen kardeşlerimiz işkence görüyorlar. Mısır tarafından teslim edilen Çeçenlerin çoğunluğunun ailesi, şu anda Çeçenistan'da ülkelerinin bağımsızlığı için Ruslarla çarpışan mücahidlerdir.

Ama Mısır'da bulunan kardeşlerimiz ise savaşa katılmamış birçoğu hayatlarında silah dahi görmemiş sadece eğitim için bu ülkede bulunan genç insanlar. Birçoğu da El-Ezher Üniversitesi'nde okuyor. Babaları savaşta olduğu için Ruslar onlara bile büyük bir kin besliyor. Tek suçları Çeçen olmaları ve Çeçenistan'ın bağımsızlığına kavuşmasını istemeleri...

"ONUR KIRICI DURUMLARLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ"

- Türkiye'de bulunan Çeçenler şu an ne durumdalar?

- Şu anda Türkiye'de bulunan Çeçenler sınır dışı edilmiyor ama oturma izni de verilmiyor. Bu durumda devlet de bize yardım etmiyor. Burada bulunan Çeçenlerin çalışma izni olmadıkları için hiçbir yerde çalışamıyorlar, bu durumda da maddi sıkıntı yaşıyor ve etrafımızdaki insanlara muhtaç oluyoruz.

Bu bizim için çok onur kırıcı bir durum. Çocuklarımız da kimlikleri olmadığı için okuldan karne alamıyorlar, diploma sahibi de olamıyorlar. Türkiye'de gerçekten zor şartlar altında, derme çatma yerlerde kalıyoruz. Türkiye'de bulunan Çeçenlerin çoğunluğu İstanbul'da kalıyor. Yaklaşık 2 bin kadar Çeçen bulunuyor.

"KADİROV, ÇEÇEN KARDEŞİMİZ İÇİN 'BİR KEDİYİ DAHA ÖLDÜRDÜK' DEDİ"

- Türkiye'de hepimizin üzüldüğü Çeçen cinayetleri yaşandı. Neler oluyor?

- Yaşanılan cinayetlerde ölen kardeşlerimiz için çok üzüldük.
Onlar da bizim gibi suçsuzdular ve savaş yüzünden vatanlarını bırakarak gurbete göçmek zorunda kalmışlardı. Buradaki Çeçen kardeşlerimiz öldürüldüğü zaman 'kukla' Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un, 'Bir kediyi daha öldürdük' dediğini öğrendik. Bu tabii bizim için utanç verici. Kadirov'un bu açıklamasının ardından, Türkiye'de işlenilen cinayetlerin de kim tarafından işlendiği ortaya çıkıyor.

"EĞER SAVAŞ BİTTİYSE BİZİM BURADA NE İŞİMİZ VAR?

- Şu anda Çeçenistan'da durum nedir? 'Savaş bitti' deniliyor. Doğru mu?

- Savaş daha bitmedi. Koca bir yalan söylüyorlar. Savaş şu anda sadece Çeçenistan'da değil, bütün Kafkaslar'da sürüyor. Rusya hükümeti ve gizli güçler dünya çapında bir kampanya başlatarak savaş yokmuş gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Dünyanın birçok ülkesinde de insanlar bu yalanı farkında olmayarak kabul ediyorlar ve savaş yok zannediyorlar.
Hâlbuki şu an savaş devam ediyor. Hem savaş bittiyse bizim burada ne işimiz var? Savaş bitmiş olsa memleketimize, topraklarımıza geri döneriz. Buralarda bu kadar sıkıntıyı çekmeyiz. Savaşan mücahid kardeşlerimiz şu anda Türkiye'den yardım bekliyor. Kafkaslar, hem maddi hem manevi çok zor bir dönemden geçiyor, bunun için çok yardım lazım.

"MAZLUM ÇOK, TALEP ÇOK, YAPACAK İŞİMİZ ÇOK"

- İmkân-Der'in kurucususunuz ve Başkan Yardımcılığını yapıyorsunuz... Derneğinizden biraz bahseder misiniz?

- Bu derneği kurarken büyük baskılar ve tehditlerle karşılaştık. Derneği kurmamamız için büyük baskı yaptılar. İnşallah ben öldürülmeden başarılı işlere imza atarız ve şu an Türkiye'de bulunan Çeçen kardeşlerimize yardımcı oluruz.

Dernek olarak amacımız dünyadaki mazlum Müslümanlara ulaşmak, özelde ise mazlum Kafkas halkına ulaşmak ve onların hukuki sıkıntılarına yardımcı olmak. Mazlum çok, talep çok. Beni ve derneğimizi arayıp devamlı yardım isteyenler oluyor.

"KADİROV HANGİ YÜZLE TÜRKİYE'YE GELECEK!"

- Şu anki Çeçen Devlet Başkanı Kadirov'un Türkiye'ye geleceği söyleniyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Kadirov ne yüzle Türkiye'ye gelecek bilmiyorum. Bu utanç verici bir durum. Türkiye'ye geldiğinde, 'Ben o kâfirlere (Rusya'yı kastediyor) sarılıp Müslümanları öldürdüm' mü diyecek?

Türk halkından Allah razı olsun

- Bir dönem Azerbaycan'da da bulundunuz. Türkiye ve Azerbaycan kıyaslaması yapmak gerekirse neresi Çeçenler açısından rahat?

- Osmanlı'nın kurulduğu bu topraklarda kalmak, elbette Azerbaycan'dan daha iyi. Çünkü Türkiye'de kendimizi öz vatanımızda gibi hissediyoruz. Burada yaşadığımız yerdeki komşularımız bizlere çok misafirperver davranıyorlar. Ellerinde olan imkânları nispetinde bizlere yardımcı oluyorlar. Allah komşularımızdan razı olsun. Türklerle aynı dine inanıyoruz. Lütfen bizleri yabancı olarak görmesinler. Bizleri de bir kardeşleri olarak görsünler ve yardım etsinler. Osmanlı İmparatorluğu, Kafkaslar'a da hakimdi. O zamanın izleri hâlâ ülkemizde duruyor. Biz Türk hükümeti yetkililerinden yardım bekliyoruz. Özellikle oturma ve çalışma izni için.

ÜSAME KARAKIŞ - VAKİT


Etiketler: mücahid Çeçen Mısır Rusya