Miniaturk"te tarih ve sanat buluşması

Miniaturk"te tarih ve sanat buluşması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş tarafından organizasyonu yapılan Miniaturk “Tarih ve Sanat Buluşmaları” etkinliği...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş tarafından organizasyonu yapılan Miniaturk "Tarih ve Sanat Buluşmaları" etkinliği kapsamında her hafta, sanat ve tarihin farklı bir konusu, dalının uzmanı olan kişilerce masaya yatırılıyor. Miniaturk Bahar Çadırı bu hafta, edebiyat ve felsefe dünyamızın iki önemli ismine ev sahipliği yapacak: Divan Edebiyatı alanında yaptığı çalışmalarla tanıdığımız, "aşk"ı en güzel tarif eden yazarlardan birisi Prof. Dr. İskender Pala ile Dilbilim ve Felsefe alanında çalışmalar yapan köşe yazarı Dücane Cündioğlu.

21 Haziran Cumartesi günü saat 15.00'te başlayacak olan programda, Prof. Dr. İskender Pala, "İstanbul'da Aşk" konusunu işleyecek. Dücane Cündioğlu ise, "modernleşme sürecinde kimlik arayışı" sorununu tartışacak. Konuşmanın ana teması kimliğini arayan bir ülkede "aydın trajedisi"... Hem ülkesinin, hem de kendi kimliğini arayan aydının trajedisi... yani "biz" ile "ben" arasında yalpalayan aydının trajedisi.

Program akışı:

15:00-16:00 Prof. Dr. İskender Pala tebliğ

16:00-16:30 Çay ve kurabiye ikramı

16:30-17:30 Dücane Cündioğlu tebliğ