Millet-i Merhumeye Akif"i Anlatıyor

Millet-i Merhumeye Akif"i Anlatıyor

Tiyatrocu Ahmet Yenilmez Çayeli'nde sahnede Milli Şairimiz Mehmed Akif'i canlandırdı

Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Mehmet Akif Ersoy'un ölümün 55. yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi. İki seansta gerçekleşen programa "Mehmet Akif Dönüyor, Ya Siz Neredesiniz?" adlı tek kişilik tiyatro oyunuyla sanatçı Ahmet Yenilmez katıldı. İlk seansta öğrencilere sergilenen oyun, ikinci seansta Çayeli halkına sahnelendi. Mehmet Akif'in bestelenen şiirleriyle başlayan program, Ahmet Yenilmez' in canlı ve manidar tiplemeleriyle devam etti.

Mehmet Akif'in "Safahat" adlı eserinden kesitler sunulan gösteride Milli Şairin kişiliği, karakteri, dürüstlüğü, vatan sevgisi, mücadelesi, milli ve manevi duygulardaki enginliği gibi konularda izleyicilere sahneler sunuldu. Anlatılan ibretlik vakalar sebebiyle oyun bazı izleyicilerin duygusal anlar yaşamasına sebep oldu. Oyunun kendileri için çok etkileyici olduğunu dile getiren izleyiciler, Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu yönetici ve öğretmenlerine Milli Şairimizi anlatan bu tür kültürel faaliyetleri sebebiyle teşekkürlerini ifade ettiler.

Programın sonunda tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez' e Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Atan tarafından bir çiçek takdimi yapıldı. Çiçeği Mehmet Akif Ersoy'un kabrine konulmak üzere kabul eden Ahmet Yenilmez, Çayeli halkına teşekkürlerini sundu.

Özkan Dağlıca haber verdi

dünyabizim