Masri:Abbas'ın Sonu Arafat'ınkine Benzeyecek
Filistin Parlamentosudan Müşir el-Masri, Abbas’la ABD Başkanı Geoge Bush’un buluşmasını sert bir dille eleştirdi.
Filistin Parlamentosu Islah ve Değişim Grubu genel sekereteri Müşir el-Masri, Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas’la ABD Başkanı Geoge Bush’un BM Genele Kurulu’nda buluşmasını eleştirdi.
Masri, bu buluşmayı, önümüzdeki Kasım ayında dözünlenecek olan Sonbahar Konferansı’na katılacaklara İsrail’in ajandasını kabul ettirebilmeye yönelik bir manevra olarak niteledi.
Sonbahar Konferansı’nın isimlendirilmesindeki kafa karışıklığının bile onun tek başına başarısız olacağını göstermeye yeteceğini belirten Masri, “bu konferans, uluslararası veya bölgesel bir konferans mı, yoksa sadece barış görüşmeleriyle ilgili ülkeler toplantısı mı? Bu gibi soruların bile hala çözümlenmemiş olması, konferansın şimdiden başarısız olduğunu göstermektedir” dedi.
Özerk Yönetim başkanı Mahmut Abbas’ı Filistin halkının sabitelerinden herhangi bir şekilde taviz vermemesi noktasında uyardıklarını belirten Masri, bu tür bir anlaşmanın imzalanması durumunda anlaşmayı teorik olarak değil pratikte reddedeceklerini belirtti.
Filistinli vekil sözlerini şöyle noktaladı: “Abbas, gerçek bir barış için gerçekçi bir çözüm getiremediğinden diğer Arap ülkelerini de işin içine katarak barış hayali görülmesine yol açmaktadır. Bu hayal bizzat Yasir Arafat’ın hayatına mal olmuştur, selefini de aynı son beklemektedir.”
FIEM
