"Kudüs’ün Kimliğinin Değiştirilmesine İzin Vermeyeceğiz..."

"Kudüs’ün Kimliğinin Değiştirilmesine İzin Vermeyeceğiz..."

Ebu Ubeyde: Kudüs’ün Kimliğinin Değiştirilmesine İzin Vermeyeceğiz... Es-Sinvar: Yüzyılın Anlaşması Planını Boşa Çıkaracağız...

Tasfiye projelerini boşa çıkaracaklarını belirten Ebu Ubeyde: Kudüs’ün Kimliğinin Değiştirilmesine İzin Vermeyeceğiz
İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Kudüs’ün mücadelenin simgesi, silahların yönü ve direnişin pusulası olmaya devam edeceğini söyledi.

Ebu Ubeyde, dün (30 Mayıs Perşembe) Telegram’daki hesabında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs için değerli her şeyden vazgeçmeye hazır olduklarını ve Kudüs’ün kimliğinin değiştirilmesine, ümmetin Kudüs’teki köklü mirasının çalınmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Mübarek Ramazan ayının son Cuma günü 1979’da Humeyni’nin yaptığı çağrının ardından her yıl “Dünya Kudüs Günü” olarak kutlanıyor.

Direnişin Kudüs’ü savunmada mızrak ucu olmaya devam edeceğini kaydeden Ebu Ubeyde, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve Filistin davasını hedef alan tasfiye projelerini boşa çıkaracağını belirtti.

Bahreyn önümüzdeki 25-26 Haziran tarihlerinde, anlaşmasının kabul edilmesi durumunda Batı Yaka'ya, Gazze'ye ve bölge ülkelerine yatırımın teşvik edilmesini öngören bir ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacak.

ABD yönetimi Ramazan'dan sonra Yüzyılın Anlaşması olarak isimlendirdiği ve birtakım Arap ülkelerinin yardımlarıyla Filistinlileri İsrail karşısında önemli tavizler vermeye zorlamayı amaçlayan planını kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor.

Mücadeleye hazır olduklarını kaydeden Es-Sinvar: Yüzyılın Anlaşması Planını Boşa Çıkaracağız
İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Es-Sinvar, işgal güçleriyle mücadelenin ancak işgal tamamen ortadan kalkınca sona ereceğini belirtti.

Filistin İntifadasına Uluslararası Destek Konferansı’nın dün (30 Mayıs Perşembe) düzenlediği 3’üncü iftar programında konuşan Es-Sinvar, “Kudüs’ü özgürlüğe kavuşturup Mescid-i Aksa’da namaz kılana kadar bu mücadelenin sona ermeyeceğini ilan ediyoruz” dedi.

Direnişin gücünü geliştirdiğini söyleyen Es-Sinvar, işgal ordusuyla girilecek olası bir savaşta Tel Aviv’i 2014’teki savaştakinden daha çok füzeyle vuracaklarını bildirdi.

Mücadeleyi sona erdirip işgal rejimini bölgeye ekleme girişimleri olduğunu kaydeden Es-Sinvar, Trump’ın Kudüs’ü işgal rejimine vermek ve faturasını da Arap ülkelerine ödetmek istediğini ifade etti.

“Yüzyılın Anlaşması planını boşa çıkarma mücadelesinin yakıtı olmaya hazırız” diyen Es-Sinvar, hayatta oldukları sürece planın uygulanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Gazze Şeridi’nin yiyeceğini vatanı satarak kazanmayacağını belirten Es-Sinvar, önümüzdeki dönemde gerçek savaşın Batı Yaka’da olacağını bildirdi.

Fetih’i birlik olmaya davet eden Es-Sinvar, Batı Yaka halkının Yüzyılın Anlaşması planını bozmaya gücünün yettiğini ifade etti.

Askeri güçlerini geliştirmeye devam edeceklerini kaydeden Es-Sinvar, dostlarını ve düşmanlarını bildiklerini söyledi.