Kudüs gelini Pippa Bacca...

Pippa Bacca ve arkadaşı sanatçı Silvia Moro, İtalya"da giyindikleri beyaz renkli barış gelinliği ile düşmüşlerdi dünya gündemine" Amaçları İtalya"dan sonra, Balkanlar, Türkiye, Lübnan üzerinden Tel-Aviv"e varmak ve Kudüs"te yaşanan drama ve insanlığın acilen beklediği barışa dikkat çekmekti" Olmadı, olamadı. Pippa, Gebze"den öteye geçemedi"

Bu kızın ismini evde yüksek sesle birkaç kez tekrar ederken fark ediyorum. İçimden ona Pippa Bacı diyesim geliyor. Aklıma pipo içen sevimli hobitler veya onların yürüdüğü yollardaki peri bacaları gibi izlenimler düşüyor. Pippa Bacı ne yazık ki Barış için çıktığı yolda, hem de yürüyüş istikameti içinde toplumsal kargaşa veya savaşın olmadığı tek ülkede yani bizim ülkemizde önce tecavüze uğrayıp ardından feci şekilde boğazlanıyor" Giydiği Beyaz Barış Gelinliği kan revan içinde kalıyor"
Bu köşede ve diğer sayfalarda belki yüzlerce yazı okudunuz Kudüs hakkında. Kudüs"ün çocuklarının İsrail dehşeti altında kopan kafaları, kolları, yıkılan evler, yakılan zeytin ağaçları, yerlerde sürüklenen anneler, gözleri oyulan veya oturduğu tekerlekli sandalyesinde havaya uçurulduktan sonra geriye bir parçası dahi kalmamış felçli ihtiyar öğretmenlerin hayat hikayelerini sizlere yazıp durduk. Bu hafta yine İsrail şiddetinin kurbanı olan aziz şehit Prof. Rantisi"nin şehadet yıldönümü idrak edilecek" Bizler Kudüs"ün bir parçasıyız, Mescidi Aksa"nın bahçesindeki küçük çocuklardanız. Yüzünü hiç görmeden aşık olduğum insanlığın ilk Kıblesi olan Kudüs, benim gibi dünya üzerindeki milyonlarca kişinin de kanayan kalbi hükmünde"
Rachel Corrie"yi de hatırlayacaksınız eminim. 23 yaşındaki barış gönüllüsü kız, İsrail buldozerinin altında tüm dünyanın gözleri önünde toprağa yapıştırılmış ve defalarca çiğnenmişti. O zaman da dehşete kapılmıştım. Tamam bir insanı öldürmek berbat bir şey de, vitesi geri takarak öldürdüğü genç kızın üzerinden birkaç kere daha geçecek kin ve nefreti anlayabilmek pek kolay değil" Hepimiz ayağa kalkmıştık, Rachel için kaç tane basın toplantısına katıldım, kaç imza attım, kaç yazı yazdım, ben de unuttum sayısını" Rachel, kalbimizdeki melek suretiyle asılı kalacak biz yaşadıkça ve bizden sonra da yaşayacak bir ruh, bir bilinç, bir itiraz olarak" Barışı, buldozerle toprağa gömmüştü İsrail"
Türkiye"de yapılan anketlere göre halkımızın en çok sevdiği millet olarak Filistinliler her zaman birinci sırada çıkar. Bunun için siyasal İslâmcı olmaya gerek yok, hatta meyhanelere veya diğer münasebetsiz yerlere girip sorulsa da bu sonuç değişmez, mazlum Filistin bizim, hepimizin dostudur, kardeşidir"
Peki o zaman Kudüs gönüllüsü Pippa Bacca niçin bu denli bir dehşetle silinmiştir yeryüzünden? Bu cinayeti hepimiz kara bir leke, aşağılayıcı bir yük olarak taşıyacağız. Tam da 301. madde ve Türklüğe Hakaret meselesi tartışılırken, milli haysiyete asıl hakaret bu cinayetten geçmektedir diye düşünüyorum. Cinayet sonrasında "Utanıyoruz" manşetleri atan medya takımlarına da esefle hayret etmekteyim. Kadın vücudunu bir teşhir maddesi olarak kullanan bu ikiyüzlüler kimden ve neden utanıyorlarmış acaba? Yayınladıkları pornografik sunumlarla halkın dimağını uyuşturan, yolda yalnız yürüyen hemen her kadını "arka kapak güzeli" zannettirerek tecavüzü yaygınlaştıran bu yağmacı ve embesil zihniyetin utançtan bahsetmeye hakkı var mıdır? Hormoncu yaygaraya göre "erkek milletiz", "on yılda onbeş milyon genç yarattık""
Geçtiğimiz aylarda Almanya"da kundaklanan bir doğumgünü evinde diri diri yakılan soydaşlarımıza nasıl da ağladık oysa, nasıl ayağa kalktı kamuoyu vicdanı hatırlayınız" Aynı şekilde bir duyarlılığı Pippa Bacca için de göstermeliyiz. Nitekim ŞefkatDer yetkilileri açtıkları bir sığınmaevine Kudüs Barışı gönüllüsü Pippa Bacca"nın adını vermiş, çok memnun olduk, yöneticileri bu güzel kararlarından dolayı tebrik ediyoruz.
Sivil toplum örgütlerine özellikle Kudüs meselesini sürekli gündemde tutan Özgür-der, İlkav, Medeniyet Vakfı, Filistin Dostluk Derneği, IHH, Mazlum-der yetkililerine de bir çağrıda bulunuyorum; bizlerin adına İtalyan Hükümetine özür, taziye ve üzüntülerimizi vekaleten ifade etsinler, genç kızın yaralı ailesine başsağlığı mesajları yollasınlar" Hatta Pippa Bacca"nın yol arkadaşı Silvia Moro ile irtibata geçerek Kudüs yolunda kendisine eşlik edecek gönüllü yürüyüşçülerle bir barış kafilesi oluşturulsun, en azından Türkiye"de yürüdüğü sürece Silvia"yı yalnız bırakmayalım"
Utanç ve hüsran içindeyim"
Kudüs yolu; kana, irine, gözyaşına boğuldu.

Vakit

Bu yazı toplam 569 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar