Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Köpekler Çeteleşiyorsa Dikkatli Olun!

Kimseyi kastetmiyorum, boşuna birilerini aramayın. Şu bizim bildiğimiz sokaklarımızdaki köpeklerden söz edeceğim.

Gerçi bu hususta uzman da değilim, özel bir araştırma da yapmadım, ama gerek de görmüyorum. Biraz yaşımızdan kaynaklanan tecrübe, ayrıca köylü çocuğu oluşumuz, yaşadığımız yer her ne kadar şehir sınırları içinde olsa da evimizden dışarı çıktığımızda epeyce köpekle karşılaşıyoruz.

Bakıyorum da mahallemizi sokağımızı paylaşan bu hayvanların dilinden anlayacak şekilde yaratılmışız. Gözlerinden, kulaklarından, kuyruğundan, yürüyüşünden ne demek istediklerini anlıyoruz, adeta beyinlerinin içini okuyoruz. Böyle olması bizim için de onlar için de bir nimettir, belki de köpeklerle aramızdaki bir emniyet sözleşmesidir.

Fakat bunun bazı istisnaları var. Eğer sokaktaki köpekler çeteleşmişlerse, üçü bir araya gelmişse mesele başkalaşıyor, o ana kadar bildiklerinizi unutacaksınız. O andan itibaren sizin o uslu, mazlum diye bildiğiniz köpek başka bir köpek olmuştur, saldırgan bir çetenin üyesidir.

Dikkat ederseniz meydana gelen bütün acı olaylar “sokak köpeklerinin saldırıları” çetelerin saldırılarıdır. Bunlara karşı ne yapılmalıdır meselesine girmiyorum, sadece dikkatinizi çekiyorum.

Hakaret ve itham için değil yine tanıma anlamında söylüyorum; insanoğlunun da böyle bir damarı vardır, çetelesince açığa çıkan, faal duruma geçen bir saldırganlık damarı.

Bu damarı ilk önce mahalledeki çocuklarda görürüz. Aslında her biri ayrı ayrı ele alındığında usludur, efendidir fakat çeteleştiklerinde bambaşka kişiler olduğunu görürüz. Yanlarından geçerken çekinirsiniz, bazen kız çocukları onların korkusundan yollarını değiştirirler. Önü alınmazsa artık çeteleşmiş çocukların işleyecekleri suçların grafiği yukarı doğru tırmanır gider.

Çocukların çeteleşmesinden büyüklerin çeteleşmesine geçelim. Yapılarında var olan ve uyumakta olan bu gizli saldırganlık damarlarının uyanmasıyla birlikte artık en büyük suç örgütleri vardır ortada.

Emperyalist devletlere baktığınızda da bunu görürsünüz, hiç birisi tek değildir, çeteleşmiş köpeklerdir, beraberlikleri sayesinde azıp kudurmuşlardır.

Çetenin birisi gözetler öteki çalar gasp eder, birisi katliam yapar öteki üstünü örter, öteki silah satar, köpek çetesi çeteliğini yapar.

Bu yazı toplam 407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar