Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Konuş Sevgili Diyarbakır!

Bugün sıra sende, söz hakkı senindir Sevgili Diyarbakır!

Herkes konuştu, herkes söyleyeceğini söyledi. Hatta birileri senin adına bile neler neler söyledi, uzaktan uzağa oturdukları masalarından ne yorumlar yaptılar.

Fakat sen konuşmadın henüz, şimdi seni dinliyoruz konuş Sevgili Diyarbakır!

Bugün herkes sustu, gözler sana çevrildi, şimdi herkes senin ağzından çıkacaklara kilitlendi Sevgili Diyarbakır! Türkiye seni dinliyor, dünya seni dinliyor.

Çünkü Diyarbakır bir şey söylüyorsa bilinmelidir ki Ümmet bir şey söylüyordur! Çünkü bugün orada ümmetin Önderi adına toplanılmakta, ümmetin Önderi adına herkes oradadır.

Bu ülkede ve bu coğrafyada olup bitenlerin ümmet adına bir değerlendirilmesi yapılacaktır Diyarbakır'da. Ümmet gözlüğüyle nasıl görüldüğü ilan edilecektir.

Daha da önemlisi, bu ülkede, bu coğrafyada bundan sonra nelerin olup biteceği ancak Diyarbakır dinlenince, Diyarbakır izlenince anlaşılacaktır.

Evet, artık Türkiye'ye mal olan, herkesin dört gözle beklediği Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği yarın gerçekleşecek.

Her yıl katlana katlana büyüyen bu etkinlik bu yıl çok daha büyük bir merakla beklenmekte. Karşılaştığımız herkes “acaba bu sene nasıl olacak?” demektedir.

Öyle ya, son bir yıl içerisinde Müslümanları doğrudan ilgilendiren çok şeyler olmuştur.

Her şeyden önce Türkiye genelinde olduğu gibi bölge insanı da 15 Temmuz imtihanından yüz akıyla çıkmıştır.

12 Eylül despot anayasasından birazcık da olsa kurtulabilmek için yapılan referandumun dengelerini değiştirmiştir bölge insanı.

Bölgeyi adeta cehenneme çeviren çukur siyasetinden sonra birazcık olsun kafasını kaldırıp gözünü açabilen bölge insanının yarınki söyleyecekleri çok çok önemlidir.

Son olarak Nisan ayı Kutlu Doğum etkinliklerini hiç bir zaman hazmedememiş gürûha da ciddi şeyler söyleyecektir Diyarbakır.

Bu arada bir gözünüz, bir kulağınız da Van'da olsun, Ağrı'da olsun. Çünkü aynı gün Van ve Ağrı'da da Kutlu Doğum etkinliği var. Türkiye'nin batısında olacakları söylemiyorum.

Referandum dolayısıyla maalesef nisan ayı tam olarak değerlendirilemedi, bu yüzden etkinlikler hep üst üste yığıldı. Böyle olmasında da başka bir hikmet var, Diyarbakır etkinliğinin dışarıdan taşıma kalabalıklarla yapılıp yapılmadığını da görmüş olacağız.

Vanlıların söyleyecekleri de Türkiye için bir o kadar önemlidir. Söz konusu bütün sınavlardan geçmiş olan Van'ı iyi izleyin.

Ve son olarak 7 Mayıs İstanbul Yenikapı.. Batının nabzı da orada ölçülecek.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1362 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar