Kitapseverler de Ramazan"ı bekliyor

Kitapseverler de Ramazan"ı bekliyor

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 27 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “28. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı”nda yaklaşık 50 bin kitap İstanbul ve Ankara’da okurla buluşacak.

Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul 1. Şube Müdürü ve Fuar Koordinatörü Osman Sarıköse, yaptığı açıklamada, vakıf tarafından düzenlenen fuarın, kültür ve medeniyete çok önemli katkılar sağladığını söyledi. Geleneksel olarak devam eden "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nın, 27 Ağustos tarihinde Ankara Kocatepe Camii ve İstanbul Sultanahmet Camii avlularında eş zamanlı olarak açılacağını belirten Sarıköse, her iki fuarın 15 Eylül'e kadar devam edeceğini bildirdi. Sultanahmet ve Kocatepe Camii fuar alanlarını 28 yıldır bir kültür merkezi haline dönüştürme amacını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı'nın yazarları, yayıncıları, okurları ve ziyaretçileri bir araya getirerek büyük organizasyonlara imza attığını dile getiren Sarıköse, "Vakfımızca her iki ilimizde de yazar, yayıncı ve okur buluşmalarına nezih bir ortam sağlamak amacıyla fuar alanı olarak tasarlanan stant ve yerleşim planları, kitap dostlarının rahatça dolaşabilecekleri, kitapları inceleyebilecekleri ve alışveriş yapabilecekleri elverişli ortamlar haline getirilmektedir" dedi.
Fuar süresince ziyaretçilere farklı hizmetlerin de sunulacağını, kafeteryalarda akşamları sıcak-soğuk çay ve meşrubat ikram edileceğini ve yayınevleri tarafından yazarlarla okuyucuları buluşturmak için imza günlerinin düzenleneceğini anlatan Sarıköse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fuarla birlikte, Ramazan ayı boyunca İstanbullular için farklı bir sosyal aktivite imkanı da sunuluyor. Arzu edenler ailesiyle, arkadaşlarıyla veya öğrencileriyle hem kitap fuarını gezip hem de Sultanahmet'in mistik havasında farklı bir Ramazan yaşayabilecek. Diğer taraftan Ankara Kocatepe Camii fuar alanında, Kutlu Mekan Haremeyn'e ait fotoğraf sergisi fuar süresince ziyaretçilerle buluşacak."