Keşmir halkı ne istiyor?

Keşmir halkı ne istiyor?

Keşmir Devleti’nin Kurucu Devlet Başkanı ve ilk Cumhurbaşkanı Serdar Osman Ali Han, Vakit’e konuştu.

Vakit gazetesinden M. Mustafa Uzun'a İslamabad'daki evinde konuşan Keşmir Devleti'nin Kurucu Devlet Başkanı ve ilk Cumhurbaşkanı Serdar Osman Ali Han, "Onların oyunları varsa Rabbimizin de bir oyunu var. Böyle devam etmeyecek, fakat bize düşen çok iş var" dedi.

Serdar Osman Ali Han, "Türkiye, Keşmir için harekete geçmeli" dedi. "Türkiye çok büyük ve güçlü bir ülke. Biz onu ta Osmanlı'dan biliriz. Çok seviyoruz. Birçok Türk dostumuz oldu görevde olduğumuz zamanlarda da. Çok iyi ve güzel insanlar" diyen Han, şunları söyledi: "Bakın sizler de buradasınız. İHH çalışıyor, ülkemizde çok güzel hizmetler yapıyorlar. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a ve bütün dostlara selam gönderiyoruz. Tüm Türk halkına çok teşekkür ediyoruz."

Yetim okulları, hastaneler, acil yardımlar ve diğerleri ile Uzakasya'da yüzümüzü ağartan İHH'nın davetlisi olarak İslamabad'dayız. İHH, Pakistan ve Keşmir'de büyük işler yapıyor. Sorunlu bölgelere, Swat'a ve Keşmir'e geçeceğiz fakat öncesinde Keşmir Devleti'nin Kurucu Devlet Başkanı ve ilk Cumhurbaşkanı Serdar Osman Ali Han ile İslamabad'daki evinde görüşüyoruz. Serdar Han, şimdi 85 yaşlarında, nur yüzlü bir Keşmirli. Normalde asla akşam namazından sonra misafir kabul etmezken Türkiye'den geldiğimizi duyunca bizi kabul ediyor. Kendisi ile Keşmir'i konuştuk. Buyrun:

KEŞMİR HALKI PAKİSTAN İLE BİRLEŞMEK İSTİYOR

- Keşmir probleminin altında yatan gerçek sebep nedir? Keşmir halkı ne istiyor?

- Keşmir halkı tamamen Pakistan ile birleşmek ve bir arada yaşamak istiyor. Biz kardeşiz. Her iki Keşmir de bunu istiyor. Fakat Hindistan ve bazı işbirlikçiler halkı dinlemiyorlar.

- Peki, işgale karşı nasıl bir duruş sergileniyor?

- En iyi topraklarımız Hindistan işgali altında. Ve dünyadan habersiz bir şekilde bir milyon Müslüman bu bölgede katledildi. Dünya bunlara sessiz.
Dünya Hindistan'ın yaptığı bu zulmü görmezden geliyor. İnsanlar katlediliyorlar, sürülüyorlar, evler basılıyor, evler ve bahçeler yakılıyor, rastgele bombalanıyor ve kadınlarımıza tecavüz ediliyor.
Keşmir halkı ise bu devasa büyük rakamlardaki şehitlerine rağmen direnmeye devam ediyor.

İŞGALE KARŞI DİRENİYORUZ

- Sivil toplum örgütleriniz bu noktada neler yapıyorlar?

- Onlar da bu direnişi organize ediyorlar. Mücadeleyi diri tutmaya çalışıyorlar. Halkı uyanık tutmaya ve işgale karşı mücadeleye devam ediyorlar. Fakat Müslüman kardeşlerimizden gerekli desteği alamıyoruz.

- Diğer İslam ülkeleri ne yapabilir?

- Dünya çapında bir kamuoyu oluşturabilirler. Hindistan'ı bu zulümden alıkoymak için baskı yapabilirler. Büyük kampanyalar, organizasyonlar düzenleyebilirler. Türkiye de Keşmir için bir şeyler yapmalı. Harekete geçmelisiniz.

- Türkiye'ye nasıl bakıyorsunuz?

- Türkiye çok büyük ve güçlü bir ülke. Biz onu ta Osmanlı'dan biliriz. Çok seviyoruz. Birçok Türk dostumuz oldu görevde olduğumuz zamanlarda da. Çok iyi ve güzel insanlar. Bakın sizler de buradasınız. İHH çalışıyor, ülkemizde çok güzel hizmetler yapıyorlar. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a ve bütün dostlara selam gönderiyoruz. Türk halkına çok teşekkür ediyoruz.

PAKİSTAN'I RAHAT BIRAKMIYORLAR

- Biz teşekkür ediyoruz. Peki, Pakistan'ın durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Pakistan da çok büyük ve güçlü bir ülke. Düşmanlarımız bizim daha büyük ve güçlü olmamızı istemiyorlar. İnanılmaz bir şekilde bizi daha da kötü durumlara düşürmek için çalışıyorlar. Fitne sokuyorlar, harp yaptırıyorlar, bombalar patlattırıyorlar.

- Nereye kadar böyle devam edecek?

- Her oyunun bir sonu var. Bitecek inşallah. Biz kazanacağız inşallah. Onların oyunları varsa Rabbimizin de bir oyunu var. Böyle devam etmeyecek, fakat bize düşen çok iş var. Daha güçlü, daha akıllı ve daha organize hareket etmek zorundayız. Kardeş olmak zorundayız.

AZAD KEŞMİR İSLAM CUMHURİYETİ

Azad Keşmir İslam Cumhuriyeti, Keşmir'in işgalden kurtarılmış bölgesinde kurulmuştur. 13.297 km2'lik bir yüzölçümü olan Azad Keşmir'in başkenti Muzafferabad. Yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip olan Azad Keşmir, siyasi, anayasal ve coğrafi anlamda ayrı bir devlet olarak görülüyor. Tartışmalı bir alanda bulunan Azad Keşmir, 15 Ağustos 1947'deki bağımsızlığına kadar hem Pakistan hem de Hindistan tarafından kontrol ediliyordu. Azad Keşmir, Pakistan'a dolaylı olarak bağlı. Savunması, dış politikası ve parası, Pakistan'ın doğrudan kontrolünde bulunuyor.


Etiketler: Keşmir Hindistan Pakistan Serdar Osman Ali Han İHH mücadele