Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kasadolu Diye Biri

Doğan Kasadolu, ya da namı diğer David Kazado.

İlginç iddiaları olan bir isim.. Eski bir Rotaryen, İshak Alaton’u da tanıyor, Güven Erkaya’yı da.. Erbakan’ı da tanıyor, AK Parti çevresini de.. 

İshak Alaton, Ergenekon ve Paralel yapı ile ilgili ilginç iddiaları var.

En son benimle ilgili olarak Erkaya ailesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu..

Kendini “Osmanlı Yahudisi” olarak tanımlayan ilginç bir isim.. Google’a adını girin, bakın, çok fazla bilgi bulacaksınız.. Onu Tuncay Güney’e benzeten de var..

Mesela Gezi olayları konusunda AK Parti çizgisinde açıklamalarda bulundu. Kasadolu haberlerini yayınlayan  selamhaber.com diye de bir site var..

Geçen gün uzun bir sohbetimiz oldu.. Kasadolu “her tarakta bezi olan” bir adam.. İlginç bir kişilik.. Mesela 12 yıldır devam eden tüketici hakları ile ilgili bir davası var.. İnatçı biri, bu işleri seviyor.. TMSF’deki dosyaları takip etmiş bir dönem. Paralel, Ergenekon, faili meçhuller, banka hortumlamaları, hazine yağması.. Her konuda dosyaları hazırlayıp savcılığa vermiş.

Son hazırladığı dosyaları getirmiş.

-Erkaya ve ailesi hakkında suç duyurusu,

-Savcı Ercan Cengiz ve hakime eşi Nilüfer Cengiz hakkında suç duyurusu,

-Tek bir suç duyurusunda Adalet Bakanlığı’ndan HSYK’ya, TMSF’den Yargıtay’a, adliyeden Adalet Bakanlığı’na, UYAP sistemine, bilirkişilerden avukatlara, Mali şubeden İstanbul Boğaziçi İmar’a, işadamlarından TSK Güçlendirme Vakfı’na kadar 8 hakim, 8 avukat, 4 işadamına kadar herkes var.

Kendi Yahudi ama, Yahudi işadamları ile de başı dertte. Bir davasına beni de şahid göstermiş.

9 Şubat’ta Devlet Denetleme Kurulu’na bir dilekçe sunarak, Paralel yapının yargıdaki savcı ve hakimleri, ilişki içinde oldukları işadamları hakkında ilginç iddialarda bulunuyor.

Kasadolu’ya göre İshak Alaton olayı da Paralel yapı ile ilişkili. Bu yönde iddiaları var..

Kasadolu’nun bir başka iddiası da, bir kısım Yahudi işadamı, media mensubu, STK, derin ve paralel yapılar, İslamifobia’ya arka çıkarak, Türkiye’de Yahudilere karşı Müslüman kesimden kaynaklanan bir tehdit var görüntüsü oluşturmak için ortak çaba içinde oldukları iddiası. Ona göre Mumcu ya da Dink davaları da bu tür davalardı. Alaton’un Struma ile ilgili iddialarının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor Kasadolu..

Kasadolu, 2012’de, Zaman’da yayınlanan bir haberin kupürünü verdi. Bu konuya hatıralarında da yer vermiş. Haberin başlığı, “Ötekileştirilenlerin başında hocaefendi var.” Bunu söyleyen İshak Alaton. O zaman cemaatin ABD’de 200 okulu varmış. Güney Afrika’daki okulları gezmiş. Moskova’daki okulun arsasının parasız alınmasını Alaton sağlamış.

Dahası da var. Wall Street Journal’de, Alaton’un deyimi ile “hizmet aleyhine aptalca bir yazı” çıkıyor. Alaton, Yahudi Lobisinin önde gelen ismi Alon Ben Meir’i arıyor; “Siz ne yapıyorsunuz” diyor. Lobi gerekeni yapıyor. Yazar özür diliyor ve yeni bir yazı yazıyor. Yahudi Lobisi cemaat aleyhine yazıyı hemen kaldırttı. Bunu başaran kişi de Alaton.

İster misin, şimdi Alaton’a da örgüte yardım ve yataklıktan, örgütün MOSSAD ve Yahudi Lobisi ile bağlantısını kuran kişi olarak soruşturma açılsın. Hatta tanık olarak ifadesinin alınması bile olay olur..

Mesela Paralel yapı ile ilgili olarak niye Niyazi Öktem’in ifadesine başvurulmaz.. Mesela Şerif Mardin’in de bu konuda önemli bilgilere sahip olduğunu düşünüyorum..

Kasadolu o kadar çok isimden ve olaydan söz etti ki, insan neye inanacağını şaşırıyor..

Görüştüğümüzde bana verdiği bir bilgi notu var mesela. Yargıtay 1. Hukuk’da 2015-18917 sayılı dosya. İstanbul 5. Asliye Hukuk 2011-160 Esasla ilgili dosyayı temyiz etmiş. 1993-25 Esas sayılı 18.06.1998’de verilen karar kesinleşmiş ve gereği yapılmış. Ancak kesinleşen bu karar karşı tarafa usulsüz tebligat itirazı yapılmış. Ancak bu arada dava dosyası mahkeme kaleminde kaybolmuş. Mahkeme, dava dosyasını ihya etmemiş. Yargıtay 14. Hukuk’a eksik bir dosya gönderilmiş. Dosyaya erişimlerinin 3 hafta boyunca UYAP tarafından engellendiğini söylüyor. Yargılamanın yenilenmesi talep edilmiş, o talep reddedilmiş. Şimdi Yargıtay’ın vereceği karar bekleniyor.

Kasadolu’nun anlattıkları yargının masasında. Mesela Paralelin savcısı olmakla suçlanan Ercan Cengiz’in,  Korkmaz Yiğit, Dinç Bilgin ve Cavit Çağlar’ın kurtarılmasında kilit bir rol oynadığını iddia ediyor.

Doğan Kasadolu, ya da namı diğer David Kazado. İlginç biri.. Yahudi bir işadamı. İddiaları önemli. Bakalım bu iddialar nasıl sonuçlanacak.. Bu iddialar birilerinin canını oldukça sıkacağa benziyor. Kasadolu’nun susmaya niyeti yok. Önümüzdeki günlerde bu adı daha fazla duyma ihtimali çok fazla.. Kasadolu fincancı dükkanına girmiş fil gibi.. Derin labirentlerde, Paralel sokaklarda bu fil dolaştıkça birilerinin uykusu kaçacak demektir.

Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar