İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail'e Karşı "Aksa Tufanı" Operasyonu Başlattığını Duyurdu (CANLI)

İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail'e Karşı "Aksa Tufanı" Operasyonu Başlattığını Duyurdu (CANLI)

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıklarını açıkladı

17:57: Hamas'ın askeri kanadı Kassam "İsrail savunma hattını geçtik. Şu anda savaşçılarımız 25 ayrı noktada çatışma halinde, İsrail ordusunun Gazze tümeni karargâhı Areem'de çatışmalar yaşanıyor”

Filistin bakanlığı, İsrail hava saldırılarında en az 198 Filistinlinin şehit edildiğini ve 1.610 kişinin de yaralandığını söyledi.

Dayf, İzzeddin Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu.

Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi.

İşgalci İsrail saat 13.00'te kabine toplantısında resmi olarak savaş ilan edecek.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: "İsrail, başına ne geldiğini ve ileride neler olacağını anladığında şoka girecek. 'Müslümanlar nerede diyordunuz?' İşte geldik ve ortada yoksunuz."

Sderot kenti güneyindeki askeri üssü basan Filistinli gruplar çok sayıda israil askerini esir aldı.

Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.

El Kassam Komutanı Muhammed El Deif: "Bugünden itibaren Mescid-i Aksa Tufanı operasyonlarına başladık, 5000 roket ateşledik ve Filistin, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve her yerdeki tüm savaşçıları ve direnişçileri bu operasyona katılmaya çağırdık. dedi

Kassam’a bağlı Hamas güçleri İsrail’e planörlerle sızıyor.