İşgalci Yerleşimciler Yalvarıyor: Bize Yardım Edin...  Ordu Bizi Terk Etti

İşgalci Yerleşimciler Yalvarıyor: Bize Yardım Edin... Ordu Bizi Terk Etti

Filistinli gençlerin Gazze sınırındaki İsrail yerleşimlerine girip işgale ait birçok noktayı kontrol altına almalarının ardından Gazze sınırındaki yerleşimciler yardım dileniyor ve işgal ordusunun kendilerini terk ettiğini söylüyor.

İsrail medyası, Gazze Şeridi'ndeki yerleşimcilerin işgal ordusunun kendilerini terk ettiğini söyleyerek yardım dilediğini bildirirken, "Mescid-i Aksa Tufanı" operasyonu sonrasında yerleşimcilerin kitlesel olarak kaçıştığı görüntüler ortaya çıktı.

Yerleşimciler, Gazze'den direniş roketlerinin düşmeye devam etmesi ve Filistinli gençlerin Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşim yerlerine girmesi, işgale bağlı bazı merkezlerin kontrolünü ele geçirmesi ve Filistinli gençlerin işgalle bağlantılı bazı merkezlerin kontrolünü ele geçirmesi nedeniyle yerleşim birimlerinde kendilerine barikat kurmaya çalışıyorlar.

İşgalci Askerler toplamaya ve sığınaklar açmaya başladı ve yerleşimcilerden müstahkem yerlerde kalmalarını isterken, İsrail medyası "yerleşimcilerin korktuğunu, şaşkına döndüğünü ve hüsrana uğradığını ve orduya yardım için yalvardığını" bildirdi.

SİYONİT YETKİLİ: ÖLÜLERİMİZ ÇOK FAZLA

İsraillilerden çok sayıda ölüm ve yaralanma kaydedilirken, İsrailli bir sağlık yetkilisi, "Gazze Şeridi'ndeki Hamas operasyonunda ölenlerin sayısı çok fazla ve şu anda bunu sayamıyoruz" dedi.

İsrail medyası, "İsrail şehirlerindeki ölüm video kliplerinin yayılması nedeniyle güney şehirlerinde internetin kapatıldığını" bildirdi.

İsrail medyası, İsrail ordusunun şu ana kadar Gazze Şeridi'nde olup bitenler üzerinde hiçbir kontrolünün olmadığını doğruladı.

İsrail medyası Hamas'ın İsrail'e 1000'den fazla roket attığını doğruladı.

Ardından işgal yetkilileri, Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşim yerlerinin 80 kilometresine kadar olağanüstü hal ilan ettiğini duyurdu. İsrail medyası, "Güvenlik kabinesi bu öğleden sonra savaşa girildiğini açıklayacak" diye bildirdi.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı