İsrail'le İlişkileri Geçici Olarak Durdurun
İslam Konferansı Teşkilatı Dönem Başkanı Malezya, teşkilata üye 57 ülkeden hafriyat çalışmaları nedeniyle İsrail'le ilişkilerini geçici olarak durdurmasını istedi.
İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Dönem Başkanı Malezya, teşkilata üye 57 ülkeden Haremüşşerif yakınlarındaki hafriyat çalışmaları nedeniyle İsrail'le ilişkilerini geçici olarak durdurmasını istedi.
Malezya Dışişleri Bakanı Syed Hamid, bu hafta İKT dışişleri bakanlarının Cidde'de yaptığı toplantıda İsrail'le diplomatik ilişkilerin kesilmesi konusunda prensip kararına varıldığını açıkladı.
Hamid, Bernama Haber Ajansı'nda yer alan açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Boş konuşmadığımızı ve ciddi olduğumuzu göstermek için İsrail'le diplomatik ilişkileri bulunan İslam ülkelerinin büyükelçilerini geçici olarak geri çağırarak ilişkileri askıya almalarını tavsiye ettik."
Syed Hamid, bu kararın uygulanmıp uygulanmadığını Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu'nun takip edeceğini söyledi.
