İsrail:Hamasla Savaşacağız

İsrail:Hamasla Savaşacağız

İsrail Ordusu Gazze Tugayı'nın Komutanı Tuğgeneral Eyal Eisenberg, Hamas'la yeni bir savaşın kaçınılmaz olduğunu söyledi

Siyonist işgal ordusuna bağlı Gazze biriminin eski komutanı Tuğgeneral Eyal Eisenberg Gazze'de İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile yeni bir çatışmaya girmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.  

Siyonist askeri üslerden birinde düzenlenen devir teslim töreninde görevi yeni komutan Yossi Bachar'a bırakan Eisenberg, Gazze biriminin olası bir çatışmaya hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade etti.

Eisenberg daha sonra şöyle dedi: "Burada bölgede barış tesis etmeye çalışan işgal rejimiyle, işgal rejiminin bölge ülkeleriyle yapmak istediği barışı sabote etmeye çalışan Hamas'tan bahsediyoruz. Bu durum gelecekte zorunlu bir çatışmaya neden olacaktır."

Her türlü tehdit, baskı, şantaj ve savaşa rağmen Hamas'a diz çöktüremeyen işgal yönetimi ile onun arkasındaki bölgesel ve küresel güçler, Hamas'a karşı yeni bir savaşın sinyalini vermekten kaçınmıyorlar. Siyonist Genelkurmay Başkanı Eşkenazi, Siyonist Başbakan Netanyahu ve Siyonist Savaş Bakanı Barak Gazze'ye yönelik tehditlerini sürürken, diğer yandan da bölgedeki güçlerin askeri gücünü abartmaktan geri durmuyorlar.