İsrail, BDS hareketine karşı kampanya harcamalarını arttıracak

İsrail, BDS hareketine karşı kampanya harcamalarını arttıracak

İşgalci İsrail Hükümeti, “artan anti-semitizm” bahanesiyle günbegün büyüyen Filistin destekçisi BDS hareketine karşı koymak için finansmanı artıracağını söyledi.

Siyonist işgal rejimi İsrail’in Başbakanı Naftali Bennett, Pazar günü yaptığı haftalık kabine toplantısında, İsrail'in Filistin liderliğindeki uluslararası Boykot, Tecrit, Yaptırımlar Hareketinin ( BDS) faaliyetlerine karşı ‘ek fon’ tahsis edeceğini söyledi.

Bennett'in duyurusu, İsrail gazetesi İsrail Hayom'un (eski başbakan ve rakibi Benjamin Netanyahu'ya yakın) mevcut hükümetin "BDS'ye karşı yeterince şey yapmadığını" iddia etmesinin ardından geldi.

Gazete, Netanyahu hükümeti döneminde eski Dışişlerinin öncelikli olarak küresel "İsrail karşıtı" hareketlere karşı koymaya odaklandığını ancak mevcut Bennett hükümetinin hem stratejik işleri hem de dışişleri bakanlıklarını birleştirmesinin, İsrail karşıtı hareketlerle mücadele için ayrılan finansmanda azalmaya yol açtığını söyledi.

Bennett, Netanyahu yanlısı gazetenin iddialarının ardından "Çağdaş antisemitizm birçok kılığa giriyor. Bugün, Yahudi nefretinin bu enerjisi sıklıkla Yahudilerin devletine yöneliyor. İsrail Devleti olarak bizim yükümlülüğümüz, kılık değiştirmiş olsa bile onu ortaya çıkarmak ve onunla savaşmaktır." açıklamasını yaptı.

BDS neyi savunuyor?

Filistin destekçisi Barışçıl BDS kampanyası, uluslararası arenada, Siyonist işgal sona erene kadar kültürel ve akademik olarak İsrail'i boykot çağrısında bulunuyor.

BDS hareketi, Filistin topraklarının işgali bitene ve Filistinlilerin hakları tanınana kadar işgal rejimiyle mücadeleyi savunuyor.(Ajanslar)