İsrail, Artık Türkiye'ye Güvenmiyor
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Türkiye'nin artık barış müzakerelerinde arabulucu olamayacağını söyledi
Ertelenen Anadolu Kartalı ve Ayrılık dizisi krizinin ardından gün yüzüne çıkan İsrail-Türkiye krizi, Netanyahu'nun dün akşam yaptığı açıklamasıyla devam ediyor.
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'yu kabul eden Netanyahu, İsrail'in her iki cepheye de eşit mesafede yaklaşması gerektiğini söyledi.
Netanyahu, Türkiye'nin artık Suriye ve İsrail arasında yapılacak bir barış görüşmesinde dürüst ve tarafsız olamayacağını savundu.
Başbakan Erdoğan dün Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde geldiği Kırşehir'de Anadolu Kartalı tatbikatının uluslararası boyutunun ertelenmesi ve İsrail'le gerilen ilişkilere yönelik önemli mesajlar vermişti.
Erdoğan: Zalimin Yanında Olmayız!
Başbakan Erdoğan, Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde geldiği Kırşehir'de Anadolu Kartalı tatbikatının uluslararası boyutunun ertelenmesi ve İsrail'le gerilen ilişkilere yönelik önemli mesajlar verdi.
Erdoğan, büyük devletlerin küçük meselelerden korkmayacağını ifade ederek, "Kim adaletsiz ise Türkiye onun karşısında olacak. Hiçbir zaman zalimlerin yanında olmayacağız" dedi.
Erdoğan, "Bazı çocuklar refaha, huzura gözlerini açarken, bazıları acıya, kedere, umutsuz bir geleceğe, fosfor bombalarına gözlerini açıyor. Bu, dünyamız için sürdürülebilir bir durum değildir. Birilerinin Türkiye'yle meselesi olabilir. Birilerinin Türkiye'ye yönelik husumeti, garazı olabilir. Ama bizim hiçbir ülkeye karşı husumetimiz olamaz, garazımız olamaz, farklı beklentilerimiz, farklı planlarımız olamaz" dedi.
Erdoğan son olarak "Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Bölgemizde barış istiyoruz. Dünyada barış istiyoruz, refah istiyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı öğrendiğinde Olmert'in kendisini sırtından hançerlediğini ve İsrail'in bunun bedelini ödemesini gerektiğini söylemişti.
isra haber
