İslamla alay eden kitaba suç duyurusu

İslamla alay eden kitaba suç duyurusu

Daha önce de “Tanrının Doğum Günü” kitabı sebebiyle yargılanan Burak Özdemir hakkında, “Binyılın Kur’an Tefsiri: Levh-i Mahfuz” kitabında yer alan İslam’a ve Peygamberimize (sav) küstahça ifadelerden dolayı suç duyurusunda bulunuldu.

Daha önce "Tanrının Doğum Günü " kitabı sebebiyle yargılanan Burak Özdemir, büyük bir küstahlığa daha imza attı. "Binyılın Kur'an Tefsiri: Levh-i Mahfuz" kitabı sebebiyle Burak Özdemir hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yüce Allah, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve İslam'ın şartlarıyla alay edilen kitapta "Müslümanlar, Kâbe'nin etrafında dönerek, aslında Kâbe'yi Muhammed'den önceki döneme döndürdüklerinin farkında değildir" şeklindeki küstahça sözler yer alıyor.
Bilim ve Araştırma Vakfı'nın (BAV) inancımıza hakaretlerle dolu olan kitabın yazarı aleyhine yaptığı suç duyurusunun ardından; Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusunda, "Binyılın Kur'an Tefsiri: Levh-i Mahfuz" kitabının içeriğinde yer alan dinlere ve dinlerin mukaddesatına yönelik hakaret ve alay niteliğindeki ifadeler sebebiyle yazarı Burak Özdemir'in Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesi çerçevesinde yargılanması istendi.
KİTAPTAKİ İFADELER DUDAK UÇUKLATIYOR
Dini aşağılama, halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa tahrik unsurlarından suç duyurusunda bulunulan kitapta yer alan ifadeler dudak uçuklatacak cinsten. Burak Özdemir, Binyılın Kur'an Tefsiri: Levh-i Mahfuz" kitabında bir vatandaşla 'Dona' adını verdiği 'tanrının konuşmaları'na yer veriyor. Bir vatandaşla tanrı arasındaki sözde msn konuşmalarının yer aldığı kitapta hem Allah'a hem de Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'e yönelik ağır hakaretler yer alıyor.
Kitapta; Allah'a hitaben "Hiç de dindar değilsin, bunu söyleyebilirim" ve "Üzerine pizza kutuları devrilebilir", "Burada soruları ben sorarım, cevaplar senin işin" şeklinde ifadeler bulunuyor.
Dini literatürle de alay edilen kitabın 567. sayfasında ise "Dona kişisi sana bir şarkı göndermek istiyor... Hayırdır inşallah, senden bana şarkı. Melekler korosu mu söylüyor, mistik, ilahi mi nedir bu?" sözlerine yer veriliyor. Kitabın 535. sayfasındaki "Vay canına, ayeti resmen love story'e çevirmişler" sözleri de skandalın boyutunu gözler önüne seriyor.
KURBAN VE HAC HEDEFTE
Burak Özdemir'in yazdığı kitapta Müslümanların kurban ibadeti hedef seçilerek kitabın 580. sayfasında "Hayvansever olmayan bir müslümanın kurban kesmesinin manası yoktur" ifadesi yer alırken, 582. sayfasında ise Allah'ın ağzından "Acaba domuz eti de hürmet edilmek için mi haram kılınmıştır" ifadesine yer veriliyor.
Kitapta İslam'ın beş temel şartından biri olan Hac ibadetine saldırmayı da ihmal etmeyen sözde yazar, "Müslümanlar, Kâbe'nin etrafında dönerek, aslında Kâbe'yi Muhammed'den önceki döneme döndürdüklerinin farkında değildir" şeklindeki küstah sözlere yer veriyor.