İşgalci İsrail Gazze Şeridinde 4 Genci Gözaltına Aldı

İşgalci İsrail Gazze Şeridinde 4 Genci Gözaltına Aldı

Sınır hattını geçtikleri gerekçesiyle İşgal Güçleri Gazze Şeridi’nin Güneyinde Filistinli 4 Genci Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (30 Ağustos Cuma) öğleden sonra Gazze Şeridi’nin güneyinde Filistinli dört genci sınır hattını geçtikleri gerekçesiyle gözaltına aldı.
İşgal ordusu sözcüsü Avichay Adraee, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin güneyinde sınırı geçen dört şüpheliyi gözaltına aldığını açıkladı.
İşgal ordusu sözcüsü ayrıca gözaltına alınan gençlerin üzerinde bomba ve bıçak ele geçirildiğini öne sürdü.
Bildiride, kimlikleri hakkında herhangi bir bilgi verilmeyen Filistinli gençlerin sorguya çekilmek üzere güvenlik merkezine sevk edildikleri belirtildi.
İşgal güçleri yılbaşından bu yana Gazze Şeridi sınırını geçerek 1948’de işgal edilen topraklara girdikleri iddiasıyla çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.
Gazze Şeridi sınırında dikenli teller ve en son teknoloji ürünü gözetleme ve erken uyarı cihazları olmasına rağmen işgal ordusu zaman zaman Filistinli gençlerin Gazze Şeridi sınırını geçtikleri gerekçesiyle gözaltına alındıklarını duyuruyor.
Gazze Şeridi sınırını geçtikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Filistinli gençlerin çoğunun 1948’de işgal edilen topraklarda iş aramak için yola çıkan siviller oldukları ifade edildi.
fiem