İran"a ambargo uygulanması faydasız bir girişim
Rusya Genel Kurmay Başkanı Yuri Balevifski BMGKnin İran İslam Cumhuriyetini aleyhinde alacağı ambargo kararının faydasız olduğunu belirtti.
Rusya Genel Kurmay Başkanı Yuri Balevifski BMGK"nin İran İslam Cumhuriyetini aleyhinde alacağı ambargo kararının nükleer meseleyle ilgili müzakere sürecini sekteye uğratacağını ve böyle bir girişimin meselenin çözümüne katkı sağlamayacağını açıkladı.
Moskova"da yabancı askeri yetkililere açıklama yapan Balevifski, İran nükleer meselesi de dahil ambargo uygulamalarının meselelerin çözümüne hizmet etmediğini hatırlatarak, ambargo uygulaması sonrası gelişmelerin de göz önünde tutulması gerektiğini vurguladı.
İran"a ambargo uygulanması halinde müzakere sürecinin kesin bir sekteye uğrayacağına ve bu sürecin yeniden başlamasının mümkün olmayacağına değinen Balevifski, Siyonist İsrail rejimi başbakanı Olmert"in son olarak nükleer silahlara sahip oldukları yönündeki açıklamasının sorumsuzca yapılmış bir açıklama olduğunu ve Rusya"nın dünyada kitle imha silahlarının yayılmaması konusunda konumunu koruduğunu belirtti.
Rusya"nın NPT anlaşmasının güçlendirilmesi ve nükleer programlara sahip bütün ülkelerin bu anlaşmaya taraf olmasını istediğini hatırlatan Balevifski, ABD"nin ortak Avrupa savunma füze sistemleri konusunda kararını da şiddetle eleştirdi.
İRNA
