İran Filmi Oscar Aldı (FOTO-VİDEO)

İran Filmi Oscar Aldı (FOTO-VİDEO)

‘En İyi Yabancı Film Akademi-Oscar Ödülü’nü kazanan “Nadir ve Simin; Bir Ayrılık” adlı İran filminin oyuncuları bu ödülü...

'En İyi Yabancı Film Akademi-Oscar Ödülü'nü kazanan "Nadir ve Simin; Bir Ayrılık" adlı İran filminin oyuncuları bu ödülü İran halkına armağan ettiler. 
Bu sabaha karşı düzenlenen 84. Oscar ödül töreninde, 'En İyi Yabancı Film Akademi-Oscar Ödülü'nü kazanan "Nadir ve Simin; Bir Ayrılık" adlı İran filminin yönetmeni Asker Ferhadi törene katılanlara hitaben yaptığı konuşma yaptı.

Ferhadi, "Halihazırda dünyada birçok yerindeki İranlılar bizi izliyorlar ve ben onların çok mutlu ve mesut olduğunu tasavvur ediyorum. Bizle önemli bir ödül aldığımız için mutlu değiliz. Ama bir taraftan savaş çağrıları yapılırken, yabancılaştırma olurken, siyasetçiler birbirleriyle kavga ederken ve İran ülkesinin ismiyle müstesna kültürü unutulmuşken, bu ödülü kazanmış olmak ve adımızı duyurmak bizi mutlu ediyor. Ben bu ödülü, bütün medeniyetlere saygı duyan ve düşmanlığa karşı olan ülkemin halkına iftiharla takdim ediyorum" dedi.

 

"Amerikan yargısı İran kültürü karşısında saygıyla eğilmiştir"

İran Sinema Kurumu Başkanı Cevad Şemkadri, 2012 yılı 'En İyi Yabancı Film Akademi-Oscar ödülünü alan "Nadir ve Simin; Bir Ayrılık" filminin yönetmeni Asker Ferhadi'ye hitap ettiği tebrik mesajında; Ferhadi'nin kazandığı Oscar ödülüyle, İran sinema camiasının 30. İran Fecr Film Festivali keyfini tamamladığını belirtti.

Şemkadri, bu Oscar ödülünün İran sineması açısından kurumsal olarak daha yüksek ufukları düşünmeye sevkeden yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna işaret etti.

Şemkadri mesajında ayrıca, İran kültürü karşısında Amerikan yargısının saygıyla eğildiğini, Siyonist lobiye rağmen, Oscar akademisi üyelerinin, oylarıyla batılı ezdiğini ve bunun da Amerika'nın bütün kurumlarını istila etmiş olan Siyonist lobinin dağılmasının başlangıcı olduğunu da vurguladı.

Günümüzde Batı'nın maneviyat, ahlak, tecrübe, sevgi ve insani davranışları tatmaya susadığını belirten Şemkadri, şeytani yaralar için ilahi merhem gerektiğini ve de İran sinemasının, İslami öğretiler ışığında tam da bu ihtiyaca cevap verdiğini ifade etti.

Şemkadri mesajının sonunda, Ferhadi'nin bu ödülü almasının büyük İran milletinin başarı halkalarından birisi olduğunu belirterek, filmin yapımcısını, oyuncularını, İran sinemasını ve de bütün İran sineması dostlarını tebrik etti.

 

mehr