İran askeri tehdit değil

İran askeri tehdit değil

USA Today gazetesi Amerikalı uzman Antony Kordsman’dan naklen geçtiği yorumda İran’ın askeri gücünün komşu ülkelere tehdit oluşturmadığını belirtti.


USA Today gazetesi Amerikalı uzman Antony Kordsman"dan naklen geçtiği yorumda İran"ın askeri gücünün komşu ülkelere tehdit oluşturmadığını, Washington ve Tel Aviv"in bu konudaki iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Söz konusu uzman İran"ın askeri manevralarının komşularına yönelik bir tehdit olmadığını, İran"ın askeri kabiliyetleri konusunda abarttma yaptığını, bu da Amerika ve İsrail"in tepkisine yol açtığını kaydetti.

İran"ın milli savunmaya odaklı bir sistemi olduğunu kaydeden uzman ancak askeri gücünü kullanmak istemediğini, İran"ın askeri tehdit olduğu ile ilgili her türlü söylemin gelecek on yıl için yalan olduğunu vurguladı. İran ordusunun saldırgan değil savunma özellikli bir ordu olduğunu hatırlatan uzman hatta son zamanlarda Rusya"dan aldığı füzelerin bile savunma amaçlı olduğunu belirtti.

Amerikalı ve İsrailli yetkililerin tehditlerinin durumu daha da kötüleştireceğini kaydeden Amerikalı uzman ayrıca İran"ın nükleer tesislerini kesin olarak hedef almanın da mümkün olmadığını sözlerine ekledi.


mehr