Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İhlal ihbar hattı

Bizim Mazlum-Der"in böyle bir hattı vardI, bizim Gülden Sönmez"in başInI çektiği bir grub arkadaşIn başlattIklarI.. (Bu arada, özellikle de Genel merkez ve İstanbul Mazlum-Der"in bu süreçte daha etkin olabilmesi, daha fazla bir şeyler yapabilmesi için, ciddi anlamda maddi kaynağa ihtiyacI var.. Bu çabalara katkI sağlamak isteyenlere duyurulur ve tabii çalIşacak insana da ihtiyaç var..)
Hadi, şimdi kim ne biliyorsa, bildiklerini yazmaya başlasIn..
Bu hükümetin, Anayasa değişikliğinden sonra en hayIrlI hizmetlerinden biri olacak olan "faili meçhuller"le ilgili Meclis araştIrmasI bugüne kadar geç kalan bir araştIrma idi..
AslInda Meclis araştIrmasI faili meçhullerin tümünü kapsamIyor, ama eğer bu yönde bir ilerleme sağlanIrsa, Mumcu, Üçok, Hablemitoğlu, Ersever, Aksoy, hepsinin arkasI gelir.. AK Partili Agah Kafkas ve 114 milletvekili, Çorum, Kahramanmaraş, Sivas, Başbağlar ve 1 MayIs 1977"de Taksim"de meydana gelen olaylarIn aydInlatIlmasI için Meclis AraştIrmasI istedi. Şimdi sIra komisyonun kurulup çalIşmalarIn başlamasIna geldi.. Unutmamak gerekir ki, bir kişiye yapIlan bir haksIzlIk, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir..
Derin devlet ve çete davalarI açIsIndan da bu Meclis araştIrmasI, önemli bazI cinayetlerin, yolsuzluklarIn ortaya çIkmasI noktasında son derece önemli bir konu..
Bu araştIrmaya, bakalIm yine CHP, MHP, BDP karşI çIkacak mI?
AslInda bütün parti, vakIf, dernek, oda ve sendikalarIn bu ve benzer konular için ihlal ihbar hatlarI kurmalarI gerek. Bu konuda her STK bir komite ya da komisyon kurabilir, diğer vakIf ve derneklerle karma komisyon toplantIlarI yapabilirler. Herkes kendi çevresindeki bilgileri toplayIp, bunlarI bir araya getirerek büyük resme ulaşabiliriz..
BakIn, Türkiye"de analarIn anasInI ağlatan terör, vurgun, soygun düzeni bu fotoğrafIn ortaya çIkartIlmasI ile son bulabilir.. Kim ki bu gerçekleri gizlerse, o da bu cinayetlerin bir parçasI, zalimlere yardIm ve yataklIk eden biri haline gelir.. Bir topluluğa karşI olan düşmanlIğImIzIn ya da birilerine olan yakInlIğImIzIn bizi adaletten saptIrmamasI ve bizim adil şahidler olmamIz gerekir..
Kural şu: HaksIzlIk kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalimlere karşI duralIm.. Mazlum düşmanImIz da olsa, zalim babamIz da olsa..
Diyanet ve vakIflarla ilgili sendikalarIn, dünden bugüne yok edilen camiler ve vakIf eserleri, dini haklarla ilgili haklarI rapor edip, bunlarI internete taşImalarI gerek..
Bu lanetli büyü ancak bilginin aydInlIğInda bozulabilir..
UnutmayIn, "HaksIzlIklar karşIsInda susanlar dilsiz şeytanlardIr" denmiştir.. "Adil şahidler olun" denmiştir. Zulm ile abad olunmaz denmiştir.. Def-i mazarrat, celb-i menafiden evladIr denilmiştir.. SusmayIn, sustukça sIra size gelecek denmiştir..
SusmayIn.. YazdIklarInIzı, açIk isminizle ya da müstear isimle, TBMM ilgili soruşturma komisyonuna, TBMM Dilekçe Karma Komisyonu"na, Adalet BakanlIğI"na, Cumhuriyet BaşsavcIlIklarIna, BaşbakanlIk İnsan HaklarI BaşkanlIğI"na, basIna, internet sitelerine, insan haklarI ve hukuk derneklerine gönderin.. Bu belgeleri, her ay ya da 2-3 ayda bir her dernek hukukçularla değerlendirip, gelen ihbarlarI birbiri ile ilişkili olanlarI birleştirerek ve gerçekliğini hukukçu mantIğI ile sorgulayarak, basIn açIklamasI ile savcIlIklara gönderebilir..
O, bazen sizin önemsemediğiniz küçük bilgi kIrIntIlarI bile asIl gerçeğin ortaya çIkartIlmasI için inanIlmaz katkIlar sağlayabilir..
Mesela, yIkIlan camilerle ya da dünden bugüne inanç hürriyetine ilişkin hak ihlalleri ile ilgili olarak elinde bilgi ve belge olanlar, fotoğraf bulunanlar, internetten bana da gönderebilirler.
Türk tarihinin acI sayfalarInI oluşturan bu 5 kanlI olayIn üzerinden 30 yIl geçmesine rağmen her şey hâlâ dün gibi belleklerde. Zira, sivillerin yara aldIğI, zarar gördüğü bu katliamlarIn bazIlarInIn suçlularI hâlâ ortaya çIkarIlamadI; işte acIlar biraz da bu yüzden taze. YIllar sonra yapIlan bu araştIrmanIn amacI ise yakIn geçmişteki karanlIk noktalarI aydInlatarak barIş ve güven ortamInI geliştirmek. AcI verecek olsa da bu hüzünlü sayfaya bir dönüp bakalIm, neler yaşanmIştI o tarihlerde...
Bu sadece 5 katliamla sInIrlI kalamaz.. Çorap söküğü gibi gelir arkasI. Bu cinayetlerin işlendiği tarihe bakIn. TanIklarI ve sanIklarI hâlâ aramIzda dolaşIyor olabilir. Belki bir kIsmI emekli, hâlâ vicdan azabI çekiyor olabilir ve gerçekleri kendi bedeni ile birlikte toprağa gömmek yerine, din gününde hesaba çekilmeden itiraf edip kurbanlarInIn yakInlarInIn vicdanIna sIğInarak kul hakkIndan kurtulmak için bağIşlanmayI dileyebilir..
Hiçbir şey gizli kalmaz. Ahiret gününe inananlar için büyük gözaltI her zaman var. Kiramen katibin her şeyi kaydediyor. DahasI akIllardan, kalplerden geçenler de dahil.
Hiçbir bilgi, toprak altInda da olunsa gizli kalmayacak!.. Ahiret gününü unutmayalIm.. Hani şu kuzularIn kurtlardan hesap soracaklarI büyük gün!
Bir toplumun tarihini çalanlar ve ölürken bile bu bilgileri hak sahiplerinden saklayanlarIn ahrette hesaplarInIn daha zor olacağInI düşünüyorum. Çünkü, hakikat ortaya çIkmayInca, o zulüm etkinliğini sürdürüyor, zalimler cinayet işlemeye devam ediyorlar ve vicdanlarIn sIzIsI dinmiyor. DolayIsI ile bu hakikatleri gizleyenler, aslInda suç işlemeye devam ediyorlar..
Bize hep "muhbirlik" kötü olarak gösterildi. AdIna "ispiyonculuk", "gammazlamak" da dendi. İftira etmeyin, yalan söylemeyin, kişilerin özelini araştIrmayIn, dedikodu yapmayIn, hakikati eğip-bükmeyin, haksIzlIklar karşIsInda susanlardan da olmayIn. Adil şahidler olun! Bu mazlum insanlarIn yerini zalimlere haber verip, maddi çIkar sağlayan ve zalimlerle işbirliği yapanlar, bu suça ortak olanlardır.. Zalimleri korumak için gerçekleri gizlerseniz, işte o zaman yine aynI suçu işlemiş olursunuz.. Hakikati gizleyen hakikat düşmanlarI, gün gelir o zalimlerin ocağIna düşerler, Allah zalimleri, kendilerine yardIm edenlerin başIna musallat eder.. AçIn bakIn kitaba.. "Zalimlere yardIm etmeyin, ateş size de dokunur" der..
Selam ve dua ile..

 

Bu yazı toplam 2248 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar