Husiler: Suud, 34 Sivili Katletti

Husiler: Suud, 34 Sivili Katletti

Suudi Arabistan'ın Yemen'in kuzeyine düzenlediği son hava saldırısında 34 sivilin yaşamını yitirdiği öğrenildi

Yemen'in Saada şehrindeki Husi kaynakların bildirdiğine göre Suudi Arabistan savaş uçaklarının düzenlediği son hava saldırısında 34 sivil yaşamını yitirdi.

Husiler, ölenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti. Cof şehrine düzenlenen hava saldırısında en az 5 ev, yerle bir edildi.

Riyad: Husiler ile el Kaide Arasında İşbirliği Var

Diğer yandan Riyad, Husiler ile el Kaide arasında güçlü bağın olduğu kanaatini bir kez daha yineledi.

Suudi Arabistan Savunma Bakan yardımcısı Halid bin Sultan, savaş meydanında Husiler'le el Kaide arasındaki yakınlığa şahit olmadıklarını belirtmekle birlikte "Fakat ikisi arasında koordinasyonun olduğunu biliyoruz. Husiler'in de el Kaide'nin de bölgede ortak çıkarı var. Bu da bozgundur" dedi.

Yemen hükümetinden bazı yetkililer de el Kaide ile Husiler arasında işbirliğinin olduğunu söylemişlerdi.

el Cezire televizyonu ise bakan yardımcısı Sultan'ın söz konusu suçlamasını ispatlayacak bir delil sunmadığını belirtti.

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka ise Kasım 2009'da yayınladığı haberinde, el Kaide ile Husiler arasındaki işbirliğine dikkat çekmişti. Debka "Bazı El Kaide savaşçıları sınırı geçerek Cizan bölgesine varmışlar ve Husilerle birlikte Suudi ordusu karşısında savaşıyorlar gibi. Riyad, İran yanlısı Yemen ayaklanmasının yayılmasından ve güneydeki Şii kabileleri etkilemesinden korkuyor. El Kaide ise Husilerin sırtlarına binerek dosdoğru krallığın içine sızabilir" demişti.

Yemen'in Saada şehrindeki Husiler ise el Kaide ile bir ilişkilerinin olduğu iddialarını yalanlamıştı.

Suudi Arabistan, 4 Kasım'da Husiler'e karşı başlattığı savaşta, 133 askerini kaybetti. Diğer yandan Husi kaynaklara göre Suudi Arabistan'ın savaş sırasında imha edilen ya da hedef alınan askeri araç sayısı 75'e ulaştı.

isra haber