Hollywood'da Aptal Asyalılar, Tehlikeli Afrikalılar, Ahlaksız Latinler, Zalim Ruslar

Hollywood'da Aptal Asyalılar, Tehlikeli Afrikalılar, Ahlaksız Latinler, Zalim Ruslar

Algı operasyonlarının baş aktörü HOLYWOOD

Latinler, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük etnik azınlıktır ve nüfusun yaklaşık %18'ini oluşturur. 2000 yılından bu yana 2.682 filme bakıldığında, Latin karakterlerle ilgili hikayelerin çoğunlukla cinsel çekiciliklerine odaklandığı görülüyor.

Hollywood filmleri, Batı'daki ırksal ve etnik önyargıları yansıtan ve pekiştiren klişelerle doludur. Bu klişeler on yıllardır tekrarlanmaktadır ve farklı insan grupları hakkında yanlış ve zararlı algıların devam etmesine katkıda bulunmuştur.

Hollywood'un Asyalı tasviri

En yaygın klişelerden bazıları şunlardır:

Asyalılar: Sinirli, zekasız ve duygusal açıdan olgunlaşmamış insanlar olarak tasvir edilirler.

Siyahlar: Suçlu, şiddet yanlısı ve tehlikeli olarak tasvir edilirler. Latinler: Cinsel obje ve baştan çıkarıcı olarak tasvir edilirler. Afrikalılar: Tehlikeli bir topraklarda yaşayan vahşi ve ilkel insanlar olarak tasvir edilirler. Ruslar: Acımasız, şiddet yanlısı ve zekasız olarak tasvir edilirler.

Hollywood'da Afrikalılar hakkında tuhaf stereotipler var

Bu klişeler sadece saldırgan ve yanlış olmakla kalmaz، aynı zamanda gerçek dünyada da gerçek sonuçlara yol açabilir. Örneğin, siyahların suçlu olarak klişelendirilmesi, ceza adalet sisteminde ırksal ayrımcılığa yol açabilir. Latinlerin cinsel obje olarak klişelendirilmesi, Latin kadınlarına yönelik cinsel tacize yol açabilir.

Bu klişelerin farkında olmak ve onları sorgulamak önemlidir. Farklı ve doğru karakterleri tasvir eden filmleri ve TV programlarını destekleyerek bunu yapabiliriz. Ayrıca klişelere karşı konuşarak ve daha fazla anlayış ve kabulü teşvik ederek de bunu yapabiliriz.

Hollywood'un gözünde Latin kadınları ahlaksız davetkar

Hollywood filmlerinde Ruslar hala Soğuk Savaş dönemindeki klişelerle tasvir edilmektedir. En yaygın klişe, "sert, alkolik ve acımasız" karakter tipidir. İlginçtir ki, Hollywood'da Rus rolleri genellikle Rus olmayan oyuncular tarafından canlandırılır. Soğuk Savaş sırasında Hollywood'da gerçek Rus aktörlerin eksikliği anlaşılabilirdi. Fakat daha yeni filmlerde bile, Rus karakterleri canlandırmak için hala sıklıkla Rus olmayan oyuncular tercih edilmektedir.

Hollywood'da Rusların rolleri genellikle Rus olmayanlar tarafından oynanıyor./parstoday