Heniyye: Yol Ayrımındayız

Heniyye: Yol Ayrımındayız

Yol ayrımında olduklarını belirten Heniyye: Tüm Senaryolara Hazırız ve Uygun Kararı Almakta Tereddüt Etmeyeceğiz...

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dünden bu yana Filistinli gruplarla birlikte Mısır’la maraton görüşmelerini sürdürdüklerini açıkladı.

Heniyye, bugün (29 Mart Cuma) öğleden sonra konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, işgal rejiminin Filistin halkının taleplerine cevabının ciddiyeti konusunda yol ayrımında olduklarını ifade etti.

Hamas’ın ve Filistinli direniş gruplarının her türlü senaryoya hazır olduğunu kaydeden Heniyye, Filistin halkının çıkarlarını sağlayacak ve gençlerin büyük fedakarlıklarını boşa götürmeyecek kararlar almakta tereddüt etmeyeceklerini bildirdi.

Heniyye, durumun ne olacağının önümüzdeki saatlerde ve yarın Toprak Günü vesilesiyle düzenlenecek milyonluk gösterilerde belli olacağını, sonuçlarının Hamas’ın ve Filistinli grupların kararını etkileyeceğini söyledi.

Gazze’yi ziyaret eden Mısır heyetiyle Gazze Şeridi’ndeki insani sorunu çözmeye çalıştıklarını belirten Heniyye, ablukanın etkilerinin hafiflemesi ve Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için çaba sarf eden Katar’la da görüşmelerini sürdürdüklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler ile görüşmelerinin önemine de değinen Heniyye, görüşmelerde ele alınan konuların esirler davasını ve işgal zindanlarında yaşanan son gelişmeleri de kapsadığını ifade etti.

Hamas lideri, Kudüs davasının ve Er-Rahme Kapısı konusunun da görüşme masasında olduğunu bildirdi.

 

fiem