Heniyye: "Savaşı göze alamazlar"

Heniyye: "Savaşı göze alamazlar"

Heniyye, direnişin ulaştığı güç nedeniyle işgal ordusunun yakın bir zamanda Gazze Şeridi'ni hedef alacak yeni bir savaşı göze alamayacağını belirtti.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yeni bir savaş açmasının uzak bir ihtimal olduğunu belirterek, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın ve hükümetinin ulusal uzlaşı için önemli kararlar alacağını söyledi.

Bugün (2 Ocak Perşembe) Gazze'de güvenlik güçlerinin düzenlediği meslek kursunun diploma töreninde konuşan Heniyye, "Gazze Şeridi'nde ve Batı Yaka'da öncelikle toplumsal uzlaşının sağlanması için çok yakında önemli kararlar alacağız" dedi.

Gazze Şeridi'ndeki her evin söz konusu kararların olumlu sonuçlarını göreceğini ve olumlu etkilerinin Batı Yaka'ya da uzanacağını ifade eden Heniyye, Batı Yaka'daki yönetimin de sorumluluk duygusundan kaynaklanan bu iyi niyetli girişime olumlu karşılık vermesini beklediklerini söyledi.

Yeni yıla girerken Filistin halkına müjdeler vermek istediklerini, hükümet ve Hamas Hareketi olarak 2014 yılında uzlaşıya daha çok hazır olduklarını dile getiren Heniyye, Gazze Şeridi'nin de bugün topraklarını savunmaya her zamankinden daha çok hazır olduğunu ifade etti.

Savaş tehditlerinin kendilerini korkutmadığını söyleyen Heniyye, direnişin ulaştığı güç nedeniyle işgal ordusunun yakın bir zamanda Gazze Şeridi'ni hedef alacak yeni bir savaşı göze alamayacağını belirtti.