Hedefimiz derin mizah

Hedefimiz derin mizah

Müslümanların mizah dergisi Caf Caf, Ergenekon ve darbecilere karşı sağlam duruşunu koruyor. Derginin genel yayın yönetmeni Asım Gültekin “İlk sayımızdan beri Ergenekon ile uğraşıyoruz. Bu hafta da Ergenekon'un bilmem kaçıncı darbe planı Balyoz’u gündeme

Aylık yayınlanan müslümanların mizah dergisi Cafcaf'ın yayın yönetmeni Asım Gültekin, Ergenekon ve darbecilere karşı duran tek mizah dergisi olduklarını söyledi. "Hukuksuz girişimlere karşı 'Kardeşim yanlış yapıyorsunuz' diyecek, onları tiye alacak başka mizahçı yok mu diye isyan edesiniz geliyor" diyen Gültekin, Türk aydınının 150 yıldır halkını sattığını, mizahçıların da onlara eşlik ettiğini belirtti.
Yayını hayatının 3 yılını geride bırakan Cafcaf, son sayısında 'Balyoz Operasyonu Güvenlik Planı'nı kapak yaptı. Darbelere ve antidemokratik girişimlere karşı duruş sergileyen dergi, Balyoz'u 'Müslüman kardeş balyozunu böyle tut' başlığı ile tiye aldı. Derginin yayın yönetmeni Asım Gültekin, darbelere ve Ergenekon'a karşı mücadele veren tek mizah dergisi olduklarını söyledi. İlk sayılarından itibaren Ergenekon ile uğraştıklarını anlatan Gültekin, bu konuda yalnız kalmaktan dolayı üzüldüklerini ve rencide olduklarını belirtti. Türk aydınının 150 yıldır halkını sattığını savunan Gültekin, mizahçıların da aynı konuda başarılı olduğunu kaydetti.
Gültekin, "Bu haksızlıklara, yalan yanlış ve hukuksuz çabalara, cebirci çabalara, planlara 'dur' diyecek, 'ya kardeşim yanlış yapıyorsunuz' diyecek, bunları tiye alacak, 'kral çıplak' diyecek başka mizahçı yok mu diye isyan edesi geliyor insanın. Tabii biraz da ürküyorsunuz. O da var yani 'ya bir şey olursa, bir arkadaşımız çizdiği karikatür yüzünden önü birileri tarafından kesilirse'. Biz tabii darbecilere işbirliği teklif etmeyi de düşünüyoruz. İşin şakası bir yana bir insan, bir aydın sorumluluğu içerisinde mizah üretebilmek kolay bir şey değil. Türk aydını 150 yıldır vatandaşını, Türk halkını satma konusunda çok başarılı. Mizahçılarımız da ne yazık ki bu konuda başarılılar. Biz ise sınıfta kalıyoruz bu konuda, halkını satma konusunda" dedi.
Hakaret etmeden, kendilerine de iğne batırarak mesajlarını aktardıklarını dile getiren Gültekin, "Mesela son kapağımızı, Balyoz kapağımızı yaparken de yine bir şekilde kendimize de iğneyi batırmış olduk. İşte 'camilere pek gitmiyoruz ama Allah'tan camilere gitmiyoruz da bir bombalama olsaydı başımıza geleceklerden böylece kurtulmuş olacaktık' gibi" diye konuştu. Gündemi doğru okumak ve aklı başında mizah yapmak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Gültekin, "Bizim, siyasi gündemi doğru okumak ya da Türkiye'de ne olup bittiği ile ilgili çabuk dolduruşa gelen bir şekilde değil de daha aklı başında, dolayısıyla daha derin mizah yapabilmek anlamında yoğun çabamız oluyor" şeklinde konuştu.
Gündeme yetişebilmek için yayın periyotlarını artıracaklarını aktaran Gültekin, "Biz periyodumuzu artıracağız, internetten yayınımızı da artırmış olacağız bu süreçte. Çünkü gündem yoğun, biz buna aylık periyotla yetişemiyoruz. Şimdi iki haftalıkla, internetten yayınla Cafcaf'ın Türk mizahına katkıları devam edecek. Tek başına da olsa. Ama gönlümüzden geçen keşke tek başımıza olmasak" dedi.